Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye-Katar arasında askerî trafik

Türkiye ve Katar arasında üst düzey askerî temaslar gerçekleşiyor. Katar Savunma Bakanı Türkiye’de temaslarda bulunurken, Türkiye'nin Jandarma Genel Komutanı ve Savunma Sanayi Müsteşar yardımcısı Katar’da.



Katar Savunma Bakanı Tümgeneral Hamad Bin Ali Al-Attiyah ve beraberindeki heyet, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyaret basına kapalı yapıldı.

Al-Attiyah, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Aynı gün Katar Başbakanı ve İçişleri Bakanı Abdullah bin Nasır Halife Al Sani, Türkiye'nin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile bir araya geldi.

Başkent Doha'daki başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, Başbakan Abdullah ve Orgeneral Atay, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bu ilişkileri geliştirme yollarını ele aldı.

Orgeneral Atay, görüşme öncesinde Katar Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 36 ülkeden 261 firmanın katıldığı ve Türkiye'den de 5 firmanın yer aldığı 10. Milpol İç Güvenlik Fuarı'nı ziyaret etti.

Katar Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Ganim Şahin bin El Ganim ise Türkiye Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayi Hizmetleri'nden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan ile bir görüşme yaptı.

aljazeer haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM