Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye-Katar arasında askerî trafik

Türkiye ve Katar arasında üst düzey askerî temaslar gerçekleşiyor. Katar Savunma Bakanı Türkiye’de temaslarda bulunurken, Türkiye'nin Jandarma Genel Komutanı ve Savunma Sanayi Müsteşar yardımcısı Katar’da.



Katar Savunma Bakanı Tümgeneral Hamad Bin Ali Al-Attiyah ve beraberindeki heyet, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel'i ziyaret etti.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nda gerçekleÅŸen ziyaret basına kapalı yapıldı.

Al-Attiyah, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Aynı gün Katar BaÅŸbakanı ve Ä°çiÅŸleri Bakanı Abdullah bin Nasır Halife Al Sani, Türkiye'nin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile bir araya geldi.

BaÅŸkent Doha'daki baÅŸbakanlık konutunda gerçekleÅŸen görüÅŸmede, BaÅŸbakan Abdullah ve Orgeneral Atay, iki ülke arasındaki iliÅŸkiler ve bu iliÅŸkileri geliÅŸtirme yollarını ele aldı.

Orgeneral Atay, görüÅŸme öncesinde Katar Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 36 ülkeden 261 firmanın katıldığı ve Türkiye'den de 5 firmanın yer aldığı 10. Milpol Ä°ç Güvenlik Fuarı'nı ziyaret etti.

Katar Silahlı Kuvvetler Genelkurmay BaÅŸkanı Ganim Åžahin bin El Ganim ise Türkiye Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı Sanayi Hizmetleri'nden Sorumlu MüsteÅŸar Yardımcısı Sedat GüldoÄŸan ile bir görüÅŸme yaptı.

aljazeer haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.