Sosyal Medya

Dünya

PYD: ABD bize silah yardımı sözü verdi

PYD Sözcüsü Nevaf Helil, ABD yönetiminin IŞİD'e karşı savaşın sürdüğü Rojava'ya ve Kobani'ye askeri yardım yapmayı kabul ettiğini öne sürdü



PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin Sözcüsü Nevaf Helil, ABD'nin Kobani'ye askeri yardım yapmayı kabul ettiÄŸini açıkladı.

Arapça yayın yapan Åžark ul-Asvat gazetesine konuÅŸan Helil, iki yıldır ABD ile görüÅŸtüklerini ancak Türkiye'nin tepkisi sebebiyle Washington yönetiminin bunu açıklamadığını öne sürdü. PYD EÅŸbaÅŸkanı Salih Müslim'in, Fransa'da ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein ile görüÅŸtüÄŸünü belirten Helil, “GörüÅŸmede ana gündem maddesin silah gönderilmesi oldu.

ABD tarafı, IŞİD'e karşı savaşın sürdüÄŸü Rojava'ya öncelikle de Kobani'ye silah gönderilmesini kabul etti” dedi. ABD ile PYD'nin iki yıldır temas halinde olduÄŸunu da iddia eden Helil, “Washington yönetimi Türkiye'nin tavrından çekindiÄŸi için bunu ÅŸimdiye kadar açıklamadı” dedi. ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, üç gün önce PYD ile ilk doÄŸrudan teması gerçekleÅŸtirdiklerini açıklamıştı. Psaki'nin ardından ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “PYD ile istihbarat bilgilerini paylaşıyoruz” denilmiÅŸti.

 

TÜRKÄ°YE'YE  YÄ°NE HAVAN DÜÅžTÜ


Bu arada Kobani'de IŞİD militanları ile YPG militanları arasında çatışmalar devam ederken, Türkiye tarafına 2 havan topu mermisi düÅŸtü. Mermilerin boÅŸ araziye düÅŸmesi sebebiyle olayda kimse yaralanmazken sınır hattında alınan tedbirler artırıldı. Tepelere konuÅŸlandırılan obüs ve tanklar ise namluları Suriye'ye dönük olarak beklemeyi sürdürüyor. Irak'ın Ninova vilayetinde IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda 17 militan öldürüldü, 26 militan ise yaralandı. Öte yandan Irak Savunma Bakanlığı Selahaddin ilinde yürütülen operasyonlarda 94, Diyala'da ise 30 IŞİD militanının öldürüldüÄŸünü açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.