Sosyal Medya

YaÅŸam

Yeni kimlikler aralık ayında

Başbakan Davutoğlu, "Yeni kimlikler, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler, Aralık ayından itibaren verilmeye başlanacak" dedi. Davutoğlu ayrıca, soyadının mahkeme yoluyla değil, dilekçeyle değiştirmenin mümkün olacağını açıkladı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Ä°çiÅŸleri Bakanlığının güvenlik ÅŸartlarını iyileÅŸtirmenin yanı sıra vatandaÅŸların hayatını da kolaylaÅŸtırmakla yükümlü olduÄŸunu belirterek, "Bu anlamda bürokraside tam bir devrim yapacağız. Ä°çiÅŸlerinde yürütülen prosedürler en kısa, en seri, en az vakit ve enerji kaybettiren nitelikleri barındıracak" dedi.

DavutoÄŸlu, Ä°çiÅŸleri Bakanlığında aldığı brifinge verilen arada yaptığı açıklamada, kendisine kapsamlı bir sunumun yapıldığını belirtti.

Bakanlık tarafından gerçekleÅŸtirilen vatandaÅŸa hizmet anlamında çok pratik ve onların hayatlarını kolaylaÅŸtıracak çalışmalarla ilgili de bilgi aldığını aktaran BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, bunların süratle devreye sokulmasına iliÅŸkin talimat verdiÄŸini söyledi.

Söz konusu çalışmalar hakkında bilgi veren DavutoÄŸlu, Ä°çiÅŸleri Bakanlığının doÄŸumundan vefatına kadar vatandaÅŸa hizmet vermeye devam ettiÄŸini belirtti.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Mesela soyadı deÄŸiÅŸtirme... Birçok vatandaşımız için mahkemelere gidilmesi gereken uzun bir sürecin parçasıyken yeni uygulamayla dilekçeyle soyadı deÄŸiÅŸimi mümkün olabilecek. Birçok soyadları vaktinde verilmiÅŸ ama vatandaÅŸlarımız açısından ve sosyal kültürel etki bakımından deÄŸiÅŸtirme zarureti olan soyadları var. Çok uzun mahkeme süreçleri olmayacak, dilekçeyle soyadı deÄŸiÅŸtirilecek. DoÄŸum, ölüm, adres deÄŸiÅŸiklikleri elektronik ortamda yapılabilecek. DoÄŸum için dahi ne kadar bürokratik uygulamaların olduÄŸu hepimizin malumu. Yeni kimlikler ki son derece kullanışlı, elektronik, biyometrik özellikleri de taşıyan kimlikler Aralık ayından itibaren verilmeye baÅŸlanacak."

Söz konusu çalışmaların hükümetin ve Ä°çiÅŸleri Bakanlığının vatandaÅŸa dönük yaklaşımının temel unsurlarını yansıttığını vurgulayan DavutoÄŸlu, "Ä°çiÅŸleri Bakanlığımız sadece güvenlik ÅŸartlarını iyileÅŸtirmekle yükümlü deÄŸil, vatandaşımızın hayatını kolaylaÅŸtırmakla yükümlü. Bu anlamda bürokraside tam bir devrim yapacağız. Ä°çiÅŸlerinde yürütülen prosedürler en kısa, en seri, en az vakit ve enerji kaybettiren nitelikleri barındıracak" dedi.

YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.