Sosyal Medya

Güncel

İsrailli bakan: Filistin sadece özerklik kazanabilir

İsrail Savunma Bakanı Yalon, Filistinliler ile bir çözüm arayışı içinde olmadıklarını, fakat krizi idare etmek için çaba sarf ettiklerini ifade ederek Filistin'in sadece özerk bir yönetime kavuşabileceğini söyledi



Ä°srail Savunma Bakanı MoÅŸe Yalon, Batı Åžeria’da Filistin devletinin kurulmayacağını ancak silahsızlandırılmış bir özerk bölge oluÅŸturulabileceÄŸini söyledi.

Ä°srail Radyosuna konuÅŸan Yalon, Filistinliler ile bir çözüm arayışı içinde olmadıklarını, fakat krizi idare etmek için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Yalon’a göre Filistin yönetimi baÅŸkanı Mahmud Abbas barış için bir taraf deÄŸil, sadece mücadele ve kriz yönetiminin bir parçası.

Mahmud Abbas’ın Ä°srail’in YahudiliÄŸini tanıdığını ilan etmediÄŸini de ifade eden Yalon; “Filistinliler Ä°srail devletini ortadan kaldırmayı hedefliyor, Ä°srail’in 67 sınırlarına çekilmesi onları durdurmayacaktır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ABD ve Ä°srail arasında Ä°ran ve Filistin dosyalarının yanı sıra OrtadoÄŸu’daki bazı konularda da görüÅŸ ayrılıkları bulunduÄŸunu hatırlatan Yahudi Bakan, iki ülke arasında çıkar iliÅŸkisi bulunduÄŸunu vurguladı.

DÜNYA BÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.