Sosyal Medya

Siyaset

Metiner: Son kale de paramparça oldu

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner HSYK seçim sonuçlarını değerlendirdi.



Türkiye'de pazartesiden (bugün) itibaren bambaÅŸka bir iklim olacağını dile getiren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, yargı üzerinden siyaset bloke edilmek isteniyordu. Adliyemiz çok yıprandı. Ama inÅŸallah HSYK'daki bu yapılanmadan sonra özgürlükçü, herkesin bendendir diyebileceÄŸi yargısal bir sistem ortaya çıkacaktır, açıklamasında bulundu. 

PARALEL YAPININ YARGININ BÄ°R HÜKÜMDARLIK ALANI OLMASI KABUL EDÄ°LEMEZDÄ°

Metiner konuyla ilgili olarak ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı: 

"Adalete güven sarsıldı. Paralele savcıların himmet adı altında nasıl haraç topladıklarını çok iyi biliyoruz. Bugün Türkiye'yi terörize edenlerin paralel savcılar tarafından nasıl korunduÄŸunu görüyoruz. Yargıya sonsuz güvenimiz var ama bu paralel çete tarafından yargının bir hükümdarlık alanı olmasını kabul edemezdik. Yarından itibaren Türkiye'nin nasıl bir korku ikliminden çıktığını göreceÄŸiz."

"ADALETE GÜVENÄ° SARSTILAR"

"Paralel yapı hakketmediÄŸi bir güç kazandı. Onlar aracılığıyla adalete güven duygusu sarsıldı.Paralel yapıya yönelik soruÅŸturma dosyaları savcılar izin vermediÄŸi için yapılamadı. Ä°ÅŸte yarından itibaren paralel yapının hukuksuzluÄŸu çok rahat bir biçimde sorgulanacak."

Metiner, bu açıklamaları A Haber televizyonuna yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.