Sosyal Medya

Dünya

ABD'li vekilden Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' talebi

ABD'li Kongresi'nin Dış İlişkiler Komitesi üyesi ve Cumhuriyetçi Partili milletvekili Adam Kinzinger sınırları ziyaretinin ardından Suriye'de 'uçuşa yasak bölge ilan edilmesi gerektiğini' söyledi.



Cumhuriyetçi Parti'nin Illinois eyaletinden Kongre üyesi Adam Kinzinger Antakya'da Hür Suriye Ordusu üyeleriyle görüÅŸtüÄŸünü belirtip, "Ilımlı silahlı muhalefet ve masum sivillerle bir araya geldikten sonra Suriye üzerinde uçuÅŸa yasak bölge ilan etmemiz gerektiÄŸine ikna oldum" açıklamasını yaptı.  CNN televizyonuna konuÅŸan Kinzinger, "BeÅŸar Esed rejimi rastgele varil bombaları atmaktan tutun savaÅŸ uçaklarından sivil yerleÅŸim yerlerini hedef gözeterek vurmaya kadar birçok katliam yapıyor. Uluslararası toplumun sadece insani nedenlerle bile olsa buna bir karşılık vermesi lazım" dedi. 

"Esed Hür Suriye Ordusu'nu yenmeye odaklanacak"

ABD öncülüÄŸündeki koalisyonun IŞİD hedeflerini vurmaya baÅŸladığını anımasatan Cumhuriyetçi milletvekili, "Esed ÅŸimdi tamamen Hür Suriye Ordusu'nu bozguna uÄŸratmaya odaklanacak. Yeni katliamların yaÅŸanması ve bölgedeki tek ılımlı muhalif gücün bertaraf edilmesi kaçınılmaz. Tek yapmamız gereken IŞİD ve rejime karşı Hür Suriye Ordusu'nun hareket alanı üzerinde bir uçuÅŸa yasak bölge ilan etmek" diye konuÅŸtu. 

Kinzinger, Kongre'nin Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi'nin görevlendirmesiyle bölgeyi ziyaret ediyor. Amerikan Kongresi'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Kinzinger ABD'nin IŞİD'e yönelik hava bombardımanlarının ne kadar etkili olduÄŸunu araÅŸtıracak.

ALJAZEER HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.