Sosyal Medya

Dünya

'Kobani Kantonu' Türkiye'den silah istedi

Kuzey Suriye'de kurulan Kobani yönetimi, IŞİD saldırılarına karşı Türkiye'den kendilerine silah ve cephane vermesini istedi



Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve geçtiÄŸimiz aylarda kanton yönetimi kurulan üç bölgeden biri olan Kobani, IŞİD saldırılarına karşı Türkiye’den silah yardımı istedi.

Kobani kantonu tarafından yayınlanan yazılı bildiride, IŞİD’ yönelik tedbir alınmamasının halinde bölgedeki halk ve Türkiye'nin güney sınırları üzerindeki tehlikeyi daha da büyüttüÄŸüne dikkat çekildi.

Açıklamada “Bu temelde çetelerin vahÅŸi ve barbar saldırı ve uygulamalarını kırabilmek için Türkiye hükümetini, etkili silahlar ve cephane vermek suretiyle bize yardımcı olmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Yayınlanan yazılı açıklama ÅŸöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin deÄŸerli yetkilileri, Türkiye parlamentosunun saygıdeÄŸer üyeleri;

Bir yılı aÅŸkın bir süredir Kobani bölgesi IŞİD’in kuÅŸatması altında bulunmaktadır. Çeteler bu kuÅŸatmayla bölgenin su, elektrik, çocuk sütü ve benzeri temel yaÅŸamsal gereksinimlerini kesmiÅŸtir. Ambargonun yanı sıra çeteler Irak ve Suriye'nin askeri karargahlarından ele geçirdiÄŸi tüm ağır silahlarla sürekli Kobani bölgesine saldırmaktadır. Bu silahlarla birçok katliam gerçekleÅŸtiren IŞİD, 14 eylül 2014'ten beri saldırılarını üç cepheden geliÅŸtirerek daha da geniÅŸletmiÅŸtir.

IŞİD, güvenli olan bölgemizde köylere vahÅŸice top saldırılarında bulunarak cinayet ve katliamlarının startını vermiÅŸtir. Bu yüzden bölgedeki halklara dönük tehlike daha da büyümüÅŸtür. Bölgede yeni katliamlar yaÅŸanmaması için YPG sivil halkı korumak için köyleri boÅŸaltmak zorunda kalmıştır.

YPG elindeki ferdi silahlar ve sınırlı askeri imkanlarla IŞİD çetelerinin barbar ve vahÅŸi saldırılarına karşı durabilmiÅŸ ve çetelerin kente doÄŸru ilerleyiÅŸini durdurabilmiÅŸtir. YPG güçlerimiz sınırlı imkanlarıyla IŞİD’e ağır darbeler vurmuÅŸ olsa da örgütün gerek sayıca kat be kat çokluÄŸu gerekse de sahip olduÄŸu askeri imkanlar ve geliÅŸkin silahlar, bölge halkı için çok ciddi tehlikeler arz etmektedir. IŞİD çetelerinin Kobani'de de Åžengal benzeri katliamlar yapma tehlikesi halen sürmektedir. Çünkü çeteler birçok defa Kobani kentini ele geçirmek istemiÅŸ, ancak bunu baÅŸaramamış ve ağır darbeler yemiÅŸtir.

"Uluslararası ittifaka dayalı olarak IŞİD’le mücadele temelinde oluÅŸturulan uluslararası koalisyon, örgütün ortadan kaldırılması için önemli bir ihtiyaç ve yerinde bir adımdır. Uluslararası koalisyon her ne kadar Kobani etrafında kümelenmiÅŸ büyük sayıdaki IŞİD çetelerini hedeflememiÅŸ olsa da bu adım Kanton Yönetimi ve halkında bir rahatlık yaratmaktadır.

Kobani hükümeti baÅŸbakanlığı olarak teröre karşı uluslararası mücadeleyle kader birliÄŸi içinde olup ÅŸuan bile pratik olarak IŞİD vahÅŸetine karşı savaÅŸmaktayız. Bu temelde çetelerin vahÅŸi ve barbar saldırı ve uygulamalarını kırabilmek için Türkiye hükümetini, etkili silahlar ve cephane vermek suretiyle bize yardımcı olmaya çağırıyoruz. Bu çete örgütünün ihmal edilip görmezden gelinmesi, bölge halklarının kaderi üzerindeki tehlikeyi büyütmekte ve Türkiye'nin güney sınırlarını da büyük tehlikelere açık hale getirmektedir."

DÜNYABÜLTENÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.