Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yaralı 21 Filistinli Türkiye'ye Getirildi

Türkiye'nin insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridoru sayesinde Gazze'den tahliye edilen 5'i çocuk 21 yaralı, askeri uçakla İzmir'e getirildi.



Türkiye'nin insani yardım amacıyla oluÅŸturduÄŸu hava koridoru sayesinde Gazze'den tahliye edilen 5'i çocuk 21 yaralı, askeri uçakla Ä°zmir'e getirildi. 

BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) koordinasyonunda SaÄŸlık Bakanlığı, Genelkurmay BaÅŸkanlığı, TÄ°KA ve Türk Kızılayı’nın iÅŸbirliÄŸiyle yürütülen operasyonla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndan C-130 tipi askeri uçakla Adnan Menderes Havalimanı'na gelen yaralılar, Ä°zmir Valisi Mustafa Toprak tarafından karşılandı. Yaralılar ile 20 refakatçi de Ä°zmir'e geldi. 

Ä°zmir Ä°l SaÄŸlık MüdürlüÄŸü bünyesindeki Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerince (UMKE) havalimanında ilk kontrolleri yapılan yaralılar, 112 Acil SaÄŸlık ambulanslarıyla tedavi görecekleri hastanelere sevk edildi. 

"Her türlü hazırlık yapıldı" 

Ä°zmir Valisi Mustafa Toprak, yaptığı açıklamada, Gazze'de yaÅŸanan saldırılarda yaralanan 21 Filistinli'nin, Türkiye Cumhuriyetinin ÅŸefkati ve yardımıyla tedavi edilmek üzere Ä°zmir'e getirildiÄŸini belirtti. 

Yaralıların tedavilerinin yapılması ve refakatçilerinin sadece hastane ortamı içinde deÄŸil dışında da rahat edebilmeleri amacıyla her türlü düzenlemenin yapıldığını ifade eden Toprak, ÅŸunları kaydetti: 

"Yaralılarımızın ve refakatçilerinin, her türlü hastane ve kalacakları yerlerle ilgili tedbirler alındı. Burada Alsancak Devlet Hastanesi, Tepecik ve Atatürk EÄŸitim AraÅŸtırma hastanelerinde planlama yapıldı. 21 yaralımız deÄŸiÅŸik servislerde tedavi altına alınacaklar. Onunla birlikte yanlarında kalacak refakat edeceklerin hastane dışında da kalabilmeleri için yer ayarlandı. Orada yaralanan ve sıkıntı çeken kardeÅŸlerimize burada devletimizin ÅŸefkatini ve tedavi imkanı, altyapısını her türlü katkıyı saÄŸlayarak inÅŸallah ülkelerine de göndereceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.