Sosyal Medya

Güncel

Din eğitimi ile din dersi aynı şey değil

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AİHM'in "zorunlu din dersi" kararına ilişkin, "Zorunlu din eğitimi ile zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini birbirinden ayırmak gerekiyor. Eğer bu birbirinden iyi ayırt edildiği zaman, Avrupa ülkelerinde de çok örnekleri olduğu için bu konuda herhangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum" dedi.



Görmez, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ve Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti arasında imzalanan iÅŸbirliÄŸi protokolü töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, AÄ°HM'in "zorunlu din dersi" kararına iliÅŸkin deÄŸerlendirmesini sorması üzerine Görmez, mahkemeye müracaatın ilk safhasından itibaren konuyu ÅŸahsen takip ettiÄŸini vurguladı.

Mahkemenin gerekçeli kararını henüz görmediÄŸini belirten Görmez, ÅŸunları söyledi:

"Zorunlu din eÄŸitimi ile zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini birbirinden ayırmak gerekiyor. EÄŸer bu birbirinden iyi ayırt edildiÄŸi zaman, Avrupa ülkelerinde de çok örnekleri olduÄŸu için bu konuda herhangi bir sorun çıkacağını zannetmiyorum. Bu sorun din dersinin veya din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olup olmaması deÄŸildir. Çünkü batıda da pekçok ülkede zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri vardır. AÄ°HM'in zannediyorum gördüÄŸü sorun, zorunlu din eÄŸitimi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zımnen de olsa birbirine karıştırılmasından kaynaklanmaktadır. Ä°nanıyorum ki eÄŸitimciler bunu çok iyi tefrik ettikleri zaman böyle bir sorun yaÅŸanmayacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.