Sosyal Medya

Dünya

Bengladeş Cemaat-i İslami liderine müebbet hapis

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Dilaver Hüseyin Seyidi'ye ömür boyu hapis cezası verildi



BangladeÅŸ'te Cemaat-i Ä°slami liderlerine yönelik hapis ve idam cezaları verilmeye devam ediyor. Son olarak bu sabah, Cemaat-i Ä°slami'nin önde gelen liderlerinden Dilaver Hüseyin Seyidi'ye ömür boyu hapis cezası verildi.

BangladeÅŸ Temyiz Mahkemesi'nin kararında, Seyidi'nin "insanlığa karşı iÅŸlenen suçlardan" dolayı ömür boyu hapse mahkum edildiÄŸi ifade edildi. Seyidi'nin bu suçları, 1971 yılında BangladeÅŸ'in bağımsızlık mücadelesi sırasında iÅŸlediÄŸi iddia ediliyor.

BeÅŸ hakimden oluÅŸan BangladeÅŸ Temyiz Mahkemesi'ne hakim Muzammel Hüseyin baÅŸkanlık etti. Mahkeme kararını bu sabah yerel saatle 09:00'da açıkladı. Seyidi'ye verilen cezanın üç ana suçlama sonucunda kararlaÅŸtırıldığı kaydedildi, bunlar cinayet, ev kundaklama ve iÅŸkence gibi baÅŸlıklarla açıklandı.

BangladeÅŸ'te halk karara tepki gösterdi. Seyidi'nin masum olduÄŸunu söyleyen BangladeÅŸliler kararın açıklanmasının ardından ülkede 48 saatlik sivil direniÅŸ çaÄŸrısı yaptı.

Kararın ardından konuÅŸan Dilaver Hüseyin Seyidi'nin oÄŸlu Mesud Seyidi, kararın adil olmadığını ve yeniden gözden geçirilmesi için dilekçe vereceklerini söyledi.

Ancak yargılama sırasında BangladeÅŸ yönetimi adına mahkemede bulunan Avukat General Mahbubey Alam, geçtiÄŸimiz yıl Aralık ayında idam edilen Cemaat-i Ä°slami lideri Abdulkadir Molla'nın yargılamasında olduÄŸu gibi bunda da itiraz kabul etmeyeceklerini söyledi!

Dilaver Hüseyin Seyidi, 28 Åžubat 2014'te yapılan yargılamanın ardından müebbet hapse mahkum edilmiÅŸti. Daha sonra yapılan itiraz neticesinde karar temyize gitti. Temyiz mahkemesi de bugün cezayı onayladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.