Sosyal Medya

Güncel

Ä°HH'ya iftira atan Emre Uslu zorla mahkemeye getirtilecek

Emre Uslu, İHH Başkanı Bülent Yıldırım'a 'basın yoluyla iftira atma' suçlaması ve 1 ile 7 yıl arası hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Mahkeme duruşmaya gelmeyen Uslu'nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.



Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu, "El Kaide, Ä°HH, tır vs..." baÅŸlıklı yazısıyla Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (Ä°HH) BaÅŸkanı Bülent Yıldırıma'a 'basın yoluyla iftira' attığı suçlamasıyla yargılanmaya baÅŸladı. 1 ile 7 yıl arası hapsi istenen Uslu duruÅŸmaya gelmedi. Mahkeme Uslu'nun bir sonraki duruÅŸmaya 'zorla getirilmesi'ne karar verdi. 

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruÅŸmaya müÅŸteki Bülent Yıldırım da katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. DuruÅŸmada söz alan Uslu'nun avukatı Veysel Ok, "Müvekkilim yurtdışında olduÄŸu için duruÅŸmaya katılamadı. Bir sonraki celseye hazır etmeye çalışacağız" dedi. Mahkeme hakimi ise "Ne amaçla yurtdışında bulunuyor? Hangi ülkede?" diye sordu. Uslu'nun avukatı Ok, "Kendisi akademik bir çalışma amacıyla Belçika'ya gitmiÅŸtir. Gerekirse talimatla ifadesi alınabilir" karşılığını verdi. 

"Yakalama kararı çıkarılsın" talebi

Yıldırım'ın avukatı Mehmet Talha Güvençer de suçun sabit olduÄŸunu belirterek, "Sanık yurtdışına gitmiÅŸse de savunmadan kaçmaktadır. Hakkında yakalama kararı çıkarılsın" ifadelerini kullandı.

Mahkeme hakimi Hüseyin Kılıç, davetiyeye raÄŸmen duruÅŸmaya gelmeyen Uslu'nun bir dahaki celseye zorla getirilmesine karar vererek, duruÅŸmayı erteledi.

Anadolu Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Taraf gazetesinin 15 Ocak 2014 tarihli nüshasında, "El Kaide, Ä°HH, tır vs..." baÅŸlıklı yazıya atıfta bulunuluyor. Uslu hakkında, Ä°HH'yı "silah kaçakçılığı" ile itham ettiÄŸi gerekçesiyle ÅŸikayette bulunulduÄŸu aktarılan iddianamede, yapılan soruÅŸturma neticesinde Uslu'nun, "Ä°HH'nın Suriye'de yaÅŸanan iç savaÅŸ nedeniyle insani yardım adı altında bu ülkede faaliyet gösteren yasadışı El-Kaide örgütüne yardım götürdüÄŸü, istihbarat teÅŸkilatının silah transferi iÅŸleminde yardım kuruluÅŸlarını kullandığı" iddialarını dile getirerek basın yayın yoluyla iftira suçunu iÅŸlediÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.