Sosyal Medya

Güncel

New York Times'tan çirkin bir algı çabası

İngiliz ve Alman basınından sonra Amerikalı gazeteler de IŞİD konusunda Türkiye üzerinden algı operasyonlarına devam ediyor.



 Amerikalı New York Times gazetesi, IŞİD'e katılımlarla ilgili yaptığı bir haberde ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu'nun yer aldığı bir fotoÄŸraf kullandı.

"IŞİD'İN ELEMAN DEVŞİRME MERKEZİ HACI BAYRAM"

New York Times, Irak'ta türeyen ve kafa kesme videoları ile ünlenen terör örgütü IŞİD'e katılımın Türkiye'den yoÄŸun olduÄŸuna yönelik bir haber yaptı. Dünyanın önde gelen gazetesi haberde, Ankara'nın Hacıbayram mahallesinin IŞİD'in eleman devÅŸirme ve toplama merkezi haline geldiÄŸini kaydetti.

Haberde, IŞİD'e katılımların ağırlıklı olarak Ankara Hacıbayram mevkinden olduÄŸu vurgulandı. Haberde kullanılan fotoÄŸraf ise New York Times'ın IŞİD konusunda Türkiye üzerinden çirkin bir algı operasyonu yapmaya çalıştığını ortaya koydu.

ERDOÄžAN VE DAVUTOÄžLU FOTOÄžRAFI KULLANDILAR

Haberde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun Hacı Bayram Veli Camii'nden çıkarken çekilen fotoÄŸrafları kullanıldı. Haberde, konuyla hiçbir ilgisi bulunmayan ve ErdoÄŸan-DavutoÄŸlu'nun yer aldığı fotoÄŸrafın kullanılması, New York Times'ın bilinçli bir ÅŸekilde IŞİD konusunda Türkiye'ye kara propaganda yaptığını kanıtlar nitelikteydi.

KAYNAK: http://www.ensonhaber.com/new-york-timestan-cirkin-bir-algi-cabasi-2014-09-16.html

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.