Sosyal Medya

Güncel

Hollanda, Türkiye'deki patriotları geri çekiyor

Hollanda hükümeti, Suriye’den gelebilecek saldırılara karşı geçen sene ocak ayında NATO’nun isteği doğrultusunda Türkiye’ye gönderdiği Patriot füzelerini geri çekme kararı aldı.



Konuyla ilgili meclisin alt kanadı Temsilciler Meclisi’ne bilgi veren hükümet, Patriot sistemlerinin görev süresinin biteceÄŸi 2015 Ocak sonunda Hollanda’ya götürüleceÄŸini bildirdi.

Hollanda Genelkurmay BaÅŸkanı’nın NATO’yu alınan kararla ilgili bilgilendirdiÄŸine yer verilen açıklamada, sürekli kullanım durumunda olan savunma sisteminin büyük bir bakıma ihtiyacı olduÄŸu ve bunun da ancak Hollanda’da yapılabileceÄŸi kaydedildi.

Suriye’den Türkiye’ye yönelik saldırı tehdidinin tamamen bitmediÄŸine dikkati çeken hükümet, bu kapsamda NATO’nun Türkiye’yi koruma çabalarının desteklenmeye devam edileceÄŸini bildirdi.

Hollanda’ya ait Patriot hava savunma sistemi 26 Ocak 2013 tarihinde Adana’da konuÅŸlanmıştı. Ä°lk etapta bir yıllığına gönderilen savunma sistemi ve 250 askerden oluÅŸan birliÄŸin görev süresi, Türkiye’nin talebi doÄŸrultusunda geçen sene kasımda Hollanda hükümeti tarafından bir yıl uzatılmıştı.

Hollanda, daha önce birinci ve ikinci körfez savaÅŸlarının yaÅŸandığı 1991 ve 2003 yıllarında da Türkiye’ye Patriot füzeleri göndermiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.