Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hizbi İslami: IŞİD'e katılabiliriz

Afganistan'da Taliban'la bağlantılı Hizbi İslami grubu, Irak ve Suriye'de birçok kent ve kasabayı ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılabileceğini açıkladı.



Hizbi Ä°slami komutanı Merveys ayrıca, NATO güçlerinin bu yıl ülkeden ayrılmasından sonra da Afgan Hükümeti'ne karşı silahlı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

Mirveys BBC muhabiri John Simpson'a IŞİD'in gerçek bir halifelik kurması halinde bu örgütle iÅŸbirliÄŸi yapabileceklerini söyledi:

'Onlar büyük mücahit'

"IŞİD'i biliyoruz. Bazı IŞİD üyeleriyle baÄŸlantımız var. HalifeliÄŸin gereklerini yerine getirip getiremeyeceklerini görmek istiyoruz. EÄŸer, bunu baÅŸardıklarına kanaat getirirsek, liderlerimiz onlara baÄŸlılıklarını bildirecek. Onlar büyük mücahit. Onlar için dua ediyoruz. EÄŸer faaliyet biçimlerinde bir sorun görmezsek onlara katılacağız."

John Simpson, Taliban'ın IŞİD'le baÄŸ kurması halinde Afganistan'daki savaşın yeni bir boyut kazanacağına dikkat çekiyor.

Mirveys BBC'ye mülakatında, ÅŸunları söyledi:

"Bizim mücadelemiz temel olarak Amerikalılarlaydı ve ÅŸükürler olsun onlar kaçmak zorunda kaldılar. Ama bir ÅŸeriat devleti kuruluncaya kadar mücadeleyi sürdüreceÄŸiz. Bugünlerde gerilla tarzı saldırılar düzenliyoruz. Kabil Hükümeti ÅŸimdi çok zayıf. Tıpkı 1989'da Sovyetler'in çekilmesinden sonra Necibullah Hükümeti gibi."

Simpson, Mirveys'in mülakatta, Batılı ülkelerin askerlerin çekilmesinden sonra hükümetle anlaÅŸabilecekleri yolunda hiçbir iÅŸaret vermediÄŸine dikkat çekerek, "Åžeriattan daha azına razı olmayacakları gibi görünüyorlar" diyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.