Sosyal Medya

Dünya

Ebola isyanına polis kurşunu

Liberya'da sokağa çıkma yasağına uymayan göstericilere güvenlik güçleri müdahale etti.



Liberya'da Ebola salgınıyla mücadele kapsamında gece sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸ, baÅŸkent Monrovia ve bir baÅŸka ÅŸehirde iki semt tamamen karantina altına alınmıştı.

Monrovia'nın gecekondu semti West Point'ta karantina yasağına uymayan kiÅŸilere polis göz yaÅŸartıcı bombayla müdahale etti. Görgü tanıklarına göre polisin açtığı ateÅŸte 4 kiÅŸi yaralandı. Olayları izleyen Reuters haber ajansı muhabiri, bacağından kurÅŸunlanan bir genci gördüÄŸünü söyledi.

West Point'ta bulunan bir hastane hafta sonunda göstericiler tarafından basılmış, 17 Ebola hastası karantina bölümünden kaçmıştı. West Point semti, dün sabahtan itibaren yetkililer tarafından kordon altına alındı.

Liberya, Dünya SaÄŸlık Örgütü'nün (DSÖ) rakamlarına göre 466 ölümle Ebola salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında geliyor. Liberyalı yetkililer, salgınla mücadele çerçevesinde Gine ve Sierra Leone sınırı yakınlarında da karantina kampları kurulduÄŸunu açıkladı. DSÖ'nün son verilerine göre ölü sayısı bin 350'ye ulaÅŸtı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.