Sosyal Medya

Dünya

Her türlü senaryoya hazırız

Natanyahu, Gazze'ye yönelik her türlü senaryoya hazır olduklarını ifade etti.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'yi hedef alan askeri operasyonlara iliÅŸkin "Her türlü senaryoya hazırız" dedi.

Kahire'de, Filistinli gruplar ve Ä°srailli diplomatlar arasında kalıcı ateÅŸkes görüÅŸmelerinin sürdüÄŸü sırada Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu, Savunma Bakanı MoÅŸe Yalon'la Akdeniz kıyısındaki Ashdod askeri deniz üssünü ziyaret etti.

BaÅŸbakan Netanyahu, askeri kurmaylarıyla yaptığı güvenlik zirvesinin ardından deniz üssünde görevli askerlere hitaben, "Birlikte, çok karmaşık olan bu harekatı azim ve kararlılık içinde yürütüyoruz. Her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Kahire'de görüÅŸmeleri yürüten Ä°srail müzakere heyeti, ülkemizin güvenlik ihtiyaçları konusunda ısrar etme talimatı aldı ve Ä°srail ordusu tekrar ateÅŸ açılırsa çok güçlü ve sert cevap vermek için hazırlandı" dedi.

"Fırtınalı OrtadoÄŸu'da güçlü ve sabırlı olmak" gerekir ifadesini kullanan Netanyahu, sebat ve güç birlikteliÄŸinin bu operasyonda amaçlarına ulaÅŸmak için kendilerine baÅŸarıyı getireceÄŸini kaydetti.

"OPERASYON HENÜZ BÄ°TMEDÄ°"

Ä°srail Savunma Bakanı MoÅŸe Yalon da yaptığı konuÅŸmada, "Koruma Hattı operasyonu henüz sona ermedi. Söz verdiÄŸimiz gibi sükunet ve güvenlik gelene kadar durmayacağız. Kahire görüÅŸmelerinin sonucunda sükunet ya da birilerinin bize meydan okuyup olayları tırmandırmaya kalkmasına karşı hazırlandık. Hamas bizi yıpratma savaşına çekemeyecek, eÄŸer çekerse çok sert vuracağız" diye konuÅŸtu.

Ä°srailli ve Filistinli diplomatlar arasında Kahire'de süren kalıcı ateÅŸkes müzakerelerin tamamlanması için geçici ateÅŸkes 24 saat daha uzatılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.