Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cezayir'de Gazze'ye destek etkinliÄŸi

Binlerce Cezayirli Gazze'ye destek için düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.



Binlerce Cezayirli, baÅŸkentte Gazze'ye destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Cezayir Ulusal Bina Hareketi'nin çaÄŸrısıyla El-Beydaviyye Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliÄŸe Filistin'in Cezayir Büyükelçisi Luey Ä°sa, Hamas'ın siyasi büro üyesi Muhammed Nezzal, eski Cezayirli bakanlar ile parti liderleri katıldı.

EtkinliÄŸe katılanlar "Ey Yahudi Hayber'i hatırla Muhammed'in ordusu geri dönecek", "Yazıklar olsun karar almaktan aciz liderlere", "Halk Gazze'de cihat istiyor" sloganları atarken, "Cezayirli devrimciler Filistin'deki direniÅŸçilere selam duruyor" yazılı pankart açtı.

Ulusal Bina Hareketi'nin başkanı Mustafa Bilmehdi, yaptığı konuşmada, "Filistin direnişi bir hak ve gerekliliktir" dedi.

Arap BirliÄŸi'nin Filistin gibi Ä°slam dünyasının temel meselelerini savunma görevini yerine getirmediÄŸini savunan Bilmehdi, "Birlik, tarihin çöplüÄŸüne atılmadan önce kendi kendini feshetmelidir" diye konuÅŸtu.

Nezzal ise Gazze'deki saldırıların tüm hesapları alt üst ettiÄŸini belirterek direniÅŸ gruplarının kahramanca savaÅŸtığını söyledi.

Mısır'ın arabuluculuÄŸunda Filistin ve Ä°srail tarafları, önceki gün biten ateÅŸkesi 5 gün daha uzatma kararı almıştı.

Ä°srail, yıllardır abluka altında tuttuÄŸu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırı baÅŸlatmıştı ve saldırı yaklaşık bir ay sürmüÅŸtü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.