Sosyal Medya

YaÅŸam

Havaalanında uçuşlar durdu

Meteorolojinin uyarısını yaptığı yağış İstanbul'da etkili olmaya başladı. Atatürk Havaalanı'ndaki tüm kalkışlar durduruldu, kent trafiği, bazı noktalarda durma noktasına geldi. İzmir'de ise sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti.



 

İstanbul'da meteorolojinin uyarısını yaptığı yağış etkili oluyor.

Åžiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havaalanı'nda uçakların kalkışlarına izin verilmiyor.

Yolcular uçak içerisinde bekletilirken pilotlar kalkış yapabilmek için hava ÅŸartlarının normale dönmesini bekliyor.

Ä°niÅŸ için yaklaÅŸan uçakların bazıları ise Atatürk Havalimanı yerine baÅŸka havalimanlarına yönlendirildi.

Ä°stanbul'da kent trafiÄŸi ise bazı noktalarda durma noktasına geldi. 

Ä°zmir'de bir ölü

Ä°zmir'in Konak ilçesine baÄŸlı BoÄŸaziçi semtinde kaza yapan bir araca yardım etmek isteyen üç gençten 16 yaşındaki Ümit Özcan, sel suyuna kapılıp yardım etmek istediÄŸi aracın altına sıkıştı.

16 yaşındaki genç kurtarılamayınca boÄŸularak hayatını kaybetti.

Aynı yerde sele kapılarak boÄŸulma tehlikesi geçiren baba ile oÄŸlu da çevredekiler tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Çanakkale'de saÄŸanak

Çanakkale’de de saÄŸanak yağış etkili oldu. Yağış sırasında rüzgarında kuvvetli esmesi beraberinde bazı olumsuzlukları da getirdi. Çanakkale kent merkezinde herhangi bir su baskını olmadı. Çanakkale-Ä°stanbul yolunun Gelibolu ilçesine baÄŸlı Bolayır mevkiinde yaÄŸmur suyu birikintisi nedeniyle trafik yaklaşık 20 dakika boyunca durdu.

Jandarmanın önlem aldığı yolda görevlilerin yaptığı çalışmanın ardından trafik yeniden akmaya baÅŸladı. Gelibolu ilçesine baÄŸlı Yeniköy de bazı evleri su bastı. Evlerde mahsur kalan vatandaÅŸlar görevlilerce kurtarıldı.

Ä°stanbul için uyarı

Afet Koordinasyon Merkezi de Ä°stanbul'da beklenen yağışın yarım saat içinde baÅŸlayacağını açıkladı. Açıklamada, "Yağışlar Büyükçekmece, Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Silivri'nin batı kesimleri ile Zeytinburnu ilçelerimizde kuvvetli ÅŸekilde etkili olacak. Ä°lerleyen saatlerde ise tüm Ä°stanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yaptı. YaÄŸmurun baÅŸlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, Ä°SKÄ°, Atık MüdürlüÄŸü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletiliyor" denildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.