Sosyal Medya

YaÅŸam

Gülen: Millete zulmedene oy vermeyin

Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçimi için "Millete zulmedene oy vermeyin de kime verirseniz verin" dedi.



Fethullah Gülen'in sohbetinde verdiÄŸi mesajlar Gülen Cemaati'nin internet sitesi herkul.org'da "405. NaÄŸme: Nifak Çağı ve CumhurbaÅŸkanlığı Seçimi" baÅŸlığıyla paylaşıldı.

Fethullah Gülen, "CumhurbaÅŸkanlığı seçimiyle alâkalı deÄŸerlendirmelerinizi ve tercih hususundaki tavsiyelerinizi lütfeder misiniz?" sorusuna, "Ben hayatımda ÅŸimdiye kadar 'falana filana oy verin!' demedim" dedi. Gülen konuÅŸmasını ÅŸu sözlerle sürdürdü:

"Millete zulmedene oy vermeyin de kime verirseniz verin. Sayın BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan’a verin, Sayın Ekmelettin Bey’e verin, Sayın Selahattin Bey’e verin, kime isterseniz verin. Fakat oy verirken, ÅŸu nifak alametleri kendisinde bulunanlara Allah aÅŸkına, Peygamber hatırına vermeyin. Bu kim olursa olsun! Benim babam da olsa, amcam da olsa, öz kardeÅŸim de olsa, kırk, elli seneden beri baÄŸrıma bastığım insanlardan biri de olsa, bu sıfatlar bulunanlara vermeyin. Zulmedene vermeyin, millete haksızlık yapana vermeyin; kanun, nizam tanımayanlara vermeyin, keyfîliklerini kanun yerine koyanlara vermeyin; kime verirseniz verin."

"Bence seçecekleri insana bakmalılar"

“Milletimizin basireti vardır bence. Åžahıs mahıs deÄŸil. Bence seçecekleri insana bakmalılar! Yalan söylemiyorsa; çünkü yalan münafıklık sıfatıdır; emanete hıyanet etmiyorsa, çünkü emanete hıyanet, bu nefsine karşı hıyanet, ailesine karşı hıyanet, millet malına karşı hıyanet, bunların hepsi Efendimiz’in sahih hadisiyle münafıklık alametidir. BaÅŸkalarına gadr etme, onları bir kısım sahip oldukları insanî haklardan mahrum etme, gadre uÄŸratma; bu da münafıklık alameti. Kendisine bir ÅŸey emanet edildiÄŸinde, o emanete riayet etmeme, münafıklık alameti.”

"Ben de o referandumda öyle demekte yanılmışım"

Gülen 2010'daki anayasa referandumunda hükümete verdiÄŸi destek için de "Yanılmışım" dedi.

"Buradayken, referandumda ben hiç yapmadığım ÅŸeyi yaptım. Dedim ki:“Mezardakiler bile kalkıp gidip demokrasi yolunda, evrensel insan haklarını gerçekleÅŸtirme yolunda, Avrupa BirliÄŸi yolunda, OrtadoÄŸu ile iyi münasebetlere geçme yolunda, hukuk sistemimizdeki bu olumlu, pozitif deÄŸiÅŸim için herkes oy versin!” dedim. Bir candan dostum ÅŸimdi diyor ki -Allah uzun ömür versin- “Bunlar hakkında yanılmışız!” Ä°htimal ki ben de o referandumda öyle demekte yanılmışım. (Gerçi referandumdaki destek bir partiye deÄŸildi, ama) bir daha böyle seçim mevzuunda “Aman falana ÅŸöyle yapın, filana böyle yapın!” dememe gibi bir ÅŸey var kafamda. Hayatımda zaten bir kere oy kullandım. Bakın 74 yaşındayım, bir kere. Onda da onların sevdiÄŸi bir insana kullandım, içinde merhum Turgut Özal da vardı, ondan dolayı biraz da belki. O da ben oy kullandığımdan dolayı kaybettiler, daha evvel kazanmışlardı. ArkadaÅŸlarım bana dediler ki, “Hocam kazanmasını istemediÄŸimiz bir yere oy kullansan da, onlar da kaybetseler!” “Onun da, dedim, Allah’a hesabını veririm."

"Asıl yiÄŸitlik ses çıkarmamaktır"

Fethullah Gülen, Tayyip ErdoÄŸan'ın kendisine yönelik eleÅŸtiri ve suçlamalarına ise sessiz kalacağı mesajını verdi:

"Gelen ÅŸeyler bazen saÄŸdan gelir, bazen soldan gelir; bazen önden, bazen arkadan, bazen alttan, bazen üstten. Bazen evinizin içinden gelir, bazen secdede yanınızda durandan gelir. Bazen dirsek dirseÄŸe, diz dize, topuk topuÄŸa temas ettiÄŸiniz insanlardan gelir. Asıl yiÄŸitlik bunları hazmetmek, ses çıkarmamak ve yiÄŸitçe ‘Hakkım helal olsun!’ diyebilmektir. Hakkın müdafaası olarak tashih hakkınız, tavzih hakkınız, tekzib hakkınız ve icabında bu meÅŸ’um ağızları susturma adına karakterinize yakışır ÅŸekilde, insanca hatta melekî, melekutî yanınızla bunlara cevap verme hakkınız mahfuzdur. Fakat aynı hırçınlıkla coÅŸma, taÅŸma; ille de dediklerini diyeceÄŸim, ettiklerini edeceÄŸim, söylediklerini söyleyeceÄŸim, yazdıklarını yazacağım, çizdiklerini çizeceÄŸim ve bir kategori içinde mütalaa edeceÄŸim, karalayacağım, tutmasa bile üzerinde iz bırakacak ÅŸekilde çamur atacağım… gibi uÄŸursuz, densiz tavır ve davranışlara mukabelede bulunmama yiÄŸitliktir."

"Herhalde adımı anmamaya yemin etmişlerdi"

Fethullah Gülen isim vermedi ama kendisinden 1999'dan beri ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaÅŸadığı için "Pensilvanya" diye bahseden BaÅŸbakan ErdoÄŸan'a ÅŸöyle cevap verdi:

"Buraya son geliÅŸim de bir kaçma deÄŸil, hastaneye geldim. Haziran fırtınası kopunca, "Hele biraz daha duralım, hele biraz daha duralım; Türkiye için problem olmayalım!” Sûrî çaÄŸrılar da oldu. Herhalde adımı anmamaya yemin etmiÅŸlerdi, yeminde keffaret lazım gelir (!) diye “Pensilvanya, Pensilvanya, Pensilvanya” oldu. Belki yemin etmiÅŸlerdir, siz öyle düÅŸünün. Yoksa tenezzül etmemeye baÄŸlı bir ad anmama meselesi demeyelim buna, yine meseleyi hüsn-ü zanna verelim."

Gülen daha önceki sohbetlerinden birinde sarf ettiÄŸi, “KötülüÄŸü biz yapıyorsak, Allah’ın laneti bizim üzerimize olsun, yoksa kim yapıyorsa onların üzerine olsun!” sözlerine beddua denilmesini de eleÅŸtirdi. "Burada sizi veya baÅŸkalarını incitir bir lafta bulundumsa Allah beni affetsin" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.