Sosyal Medya

YaÅŸam

Polislere ikinci operasyon

İstanbul merkezli yasa dışı dinleme soruşturması kapsamında 13 ilde bazı polislerin gözaltına alınması için operasyon başlatıldı.



Ä°stanbul Organize Suçlar Åžube MüdürlüÄŸü tarafından yürütülen 'yasadışı dinleme' soruÅŸturmasının ikinci dalgası için bu sabah operasyon baÅŸlatıldı.

Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere, 13 ilde komiser ve komiser yardımcılarının da aralarında bulunduÄŸu polis memurları hakkında gözaltı iÅŸlemleri yapılıyor. Gözaltı listesinde 30'dan fazla polisin ismi var. 

Ä°stanbul'da gözaltına alınanlar biri, saÄŸlık kontrolünden geçirildi. 

22 Temmuz'da Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduÄŸu iddia edilen polislere yönelik olarak, 'casusluk' ve 'yasa dışı dinleme' baÅŸlıklarıyla iki ayrı soruÅŸturma baÅŸlatılmış ve 115 polis gözaltına alınmıştı. Bunlardan 31'i tutuklanmıştı.

Tutuklananlar arasında, eski Ä°stanbul Emniyeti Ä°stihbarat Daire BaÅŸkanı Ali Fuat Yılmazer ve eski Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube Müdürü Yurt Atayün de vardı. 

Bu sabah baÅŸlatılan operasyon da, Organize Suçlar Åžube MüdürlüÄŸü tarafından yürütülen 'yasa dışı dinleme' soruÅŸturmasının 'ikinci gözaltı dalgası' niteliÄŸinde.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.