Sosyal Medya

YaÅŸam

Gümrük kapılarında oy verme başlıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimi için gümrük kapılarında oy verme işlemi yarın başlayacak ve 10 Ağustos'a kadar sürecek. Seçmenin oy vereceği gün ve saati ise bugün belirlemesi gerekiyor.



Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre, yurtdışındaki seçmenlerin, "www.ysk.gov.tr" internet adresinden oy verecekleri gün ve saat aralığını bugün Türkiye saatiyle 17.00'ye kadar belirlemesi gerekiyor.

Yurtdışında yaÅŸayıp söz konusu tarihlerde Türkiye'de bulunan ya da kendisi için belirlenen günde yaÅŸadığı ülkede oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oyunu kullanabilecek.

Yurtdışı seçmen kütüÄŸüne kayıtlı seçmenlere bu iÅŸlem sonunda oy verme gün ve saat aralığı ile hangi sandıkta oy kullanacağı sistem tarafından aynı anda bildirilecek.

BeÅŸ seçmen için kayıt yapılabilecek

Seçmenin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası, doÄŸum tarihi ve aile sıra numarasını girmek suretiyle, kendisiyle birlikte aynı temsilcilikte kayıtlı ayrıca beÅŸ seçmenin de sadece Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını girerek oy verme gününü belirleyebilecek.

Oy verme gününün güncellenmesi veya iptal edilmesi iÅŸlemi ise seçmenin sadece kendisi için yapılabilecek.

Belirlenen oy verme gününde oyunu kullanmayan seçmenler, sadece gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oylarını kullanabilecek.

Havaalanı ve limanlarda oy sandıkları

Seçim tarihlerinde kendi ülkelerinde bulunmayan kiÅŸilerin oy kullanabilmesi için sandıklar ÅŸu gümrük kapılarında kuruldu:

Gürbulak, Türkgözü, Sarp, Kapıkule, Ä°psala, Hamzabeyli, Pazarkule, Esendere, Dilucu, Dereköy, Habur, Kapıköy karayolu gümrük kapıları, ÅžakirpaÅŸa, EsenboÄŸa, Antalya, EskiÅŸehir, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Ä°stanbul Atatürk, Ä°stanbul Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Konya Askeri Havaalanı, Dalaman, Bodrum-Milas, Samsun, Trabzon, Zonguldak havalimanı gümrük kapıları ve KaÅŸ, KuÅŸadası, Ayvalık, Karaköy, Ä°zmir, ÇeÅŸme, Derince, Mersin, TaÅŸucu, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Samsun liman gümrük kapıları.

Seçmenlerin oy kullanabilmek için üzerlerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını gösteren bir belge bulundurması gerekecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.