Sosyal Medya

Coğrafyamız

Katledilenlerin ismi tepeye kazındı

Lübnan’da aktivistler, başkent Beyrut’taki Ravşe tepesindeki kayalıklara üzerinde Gazze’de İsrail saldırılarında ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu iki bez afiş astı.



AfiÅŸin üst kısmında ‘Beyrut’ta Filistin’e selam… Gazze’deki dostlara selam’ yazısı yer aldı.

AfiÅŸte Ä°srail saldırılarında ölenlerin isimleri ve yaÅŸları yer aldı.

Aktivistler afiÅŸi astıktan sonra denize kırmızı güller atarak Gazze’deki saldırıları protesto etti.

Bu arada Gazzeli akademisyen ve aktivistlerden oluÅŸan Gazze Sivil Toplum hareketi, Ä°srail ile ateÅŸkesin ancak dört ÅŸartın yerine gelmesi halinde saÄŸlanmasını istedi.

Gazze Sivil Toplum hareketi ateÅŸkes ÅŸartlarını, Filistinlilerin Gazze içinde ve dışında serbest hareket edebilmesi, malların ve ihtiyaçların hava, kara ve deniz yoluyla sınırsız ithalat ve ihracatına izin verilmesi, Gazze limanının kısıtlama olmaksızın kullanılması ve bu maddelerin BM tarafından görevlendirilecek bir kuruluÅŸ tarafından takip edilmesi olarak sıraladı.

Grubun yazılı açıklamasında, “Halkımızın yedi yıldır yasaklanan temel haklarının geri verilmesi ve yaÅŸam standartlarının yükseltilmesi temel talebimizdir. Hamas’ın tahliye çaÄŸrılarına raÄŸmen Gazzelileri evden çıkarmadığı ve insani kalkan olarak kullandığı iddaları gerçekdışıdır” ifadeleri yer aldı.

Gazze'ye saldırılarını 8 Temmuz'dan bu yana aralıksız sürdüren Ä°srail 633 kiÅŸiyi öldürdü. Ayrım gözetmeksizin saldırılarını yoÄŸunlaÅŸtıran Ä°srail, hastane ve camileri de hedef alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.