Sosyal Medya

YaÅŸam

Erdoğan 'Cumhurbaşkanlığı modelini' anlattı

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanı seçilirse 'Teamüllere değil, Anayasa'ya göre çalışacağını' belirterek, Bakanlar Kurulu'nu da toplayacağı mesajını verdi. "Başbakan'ın yetkisini alıp yerine oturacak" değiliz" dedi.



BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, pazar günü Ordu'da yaptığı mitingden dönerken, uçağındaki gazetecilere gündemdeki konular ve cumhurbaÅŸkanlığı seçimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. ErdoÄŸan cumhurbaÅŸkanı seçilmesi halinde hükümetle nasıl çalışacağına dair önemli mesajlar verdi. ErdoÄŸan muhalefetin 'fiilen baÅŸbakanlığı yürüteceÄŸi' eleÅŸtirilerini yanıtları:

"BaÅŸbakanın yetkilerini elinden alacak deÄŸiliz. Bu söz konusu olamaz. SeçilmiÅŸ cumhurbaÅŸkanı, seçilmiÅŸ baÅŸbakan, Bakanlar Kurulu el ele verip görüÅŸüp, konuÅŸup çalışırız. Hep birlikte Türkiye'yi uçururuz. CumhurbaÅŸkanının yürütmenin başı olması her hafta Bakanlar Kurulu'na baÅŸkanlık edeceÄŸi anlamına gelmez. Herhalde gelip baÅŸbakanın yerine oturacak halimiz yok. Oturur konuÅŸuruz. CumhurbaÅŸkanı, Milli Güvenlik Kurulu'nu belli aralıklarla topluyor mu? Topluyor, baÅŸbakanlık ediyor. Bakanlar Kurulu'yla da böyle toplanılır. BaÅŸbakan'la, Bakanlar Kurulu'yla konuÅŸur, görüÅŸürüz, belli aralıkla toplanılır. Bu da Anayasaya aykırı olmaz." 

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, aktif cumhurbaÅŸkanı olacağını vurgularken, "Halkın seçtiÄŸi cumhurbaÅŸkanı olarak farkımı ortaya kolmalıyım." diye konuÅŸtu.

"Anketler yüzde 55-56 gösteriyor"

ErdoÄŸan, ilk turu 10 AÄŸustos'ta yapılacak cumhurbaÅŸkanlığı seçimi için düzenlenen kamuoyu anketleri hakkında da bilgi verdi. Anketlerin kendisi için yüzde 55-56 oranı gösterdiÄŸini söyledi. "Benim seçileceÄŸime inananların oranı ise daha fazla. Anketler, CHP ve özellikle MHP tabanından da destek aldığımızı gösteriyor. Tabii GüneydoÄŸu seçmeninden de destek alıyoruz" dedi.

TÄ°B'in yetkileri MÄ°T'e

Hükümet ile Fethullah Gülen Cemaati arasındaki kavga sırasında, ErdoÄŸan'ın bazı telefon görüÅŸmeleri internete sızdırılmıştı. ErdoÄŸan bununla ilgili yargı sürecinin baÅŸlayacağını söyledi. TÄ°B'i kaldıracaklarını ifade etti.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, "Sulh Ceza hâkimleri bu süreci götürecek. Bugüne kadar toplanan tüm deliller, paralel yapı olgusunu ÅŸayiadan vakaya dönüÅŸtürdü. Bunun yanı sıra TÄ°B (Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı) ile ilgili bir çalışmamız var. Böyle bir TÄ°B olmaz. Zaten MÄ°T de bu iÅŸi yapabiliyor. TÄ°B’i kurumsal olarak kaldırıp, yetkilerini MÄ°T’e devredeceÄŸiz." açıklamasını yaptı.

2005'te kurulan Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı'nda, Millî Ä°stihbarat TeÅŸkilatı (MÄ°T) MüsteÅŸarlığı, Emniyet Genel MüdürlüÄŸü ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan birer temsilci bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.