Sosyal Medya

Dünya

Yahudilerden Ä°srail'e protesto

İsrail, ABD ve Londra’da bazı Yahudiler İsrail karşıtı protesto gösterileri düzenledi. Siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail’in Filistin’e saldırılarına son vermesini ve uluslararası toplumun İsrail’i boykot etmesini istedi.



Ä°srail’in Filistin’e saldırılarına dünyanın farklı yerlerindeki Siyonizm karşıtı Yahudiler tepki gösterdi. ABD, Ä°ngiltere ve Ä°srail’de bir araya gelen Yahudiler, Ä°srail’in saldırılarına son vermesini ve dünyanın bu devlete tepki göstermesini istedi.

“Siyonist hareket YahudiliÄŸe zarar veriyor”

ABD'nin New York kentindeki BirleÅŸmiÅŸ Milletler binasının önüne gelen bazı Yahudiler, Filistin bayrağı ve Ä°srail karşıtı pankartlar açtı.
"Ä°srail'e boykot" diye slogan atan eylemciler, Gazze'ye düzenlenen saldırıların bir an önce son bulması için BM'yi göreve çağırdı. Protestoculardan Joel Eidlisz, Siyonist hareketin YahudiliÄŸe zarar verdiÄŸini belirtti.

“BBC Ä°srail yanlısı”

Londra'daki bu Yahudi kadın "Yahudiler Filistin kuşatmasına karşı" yazılı bu pankartı taşıdı.
[FotoÄŸraf:AA]

Ä°srail'in Ä°ngiltere BüyükelçiliÄŸi önünde toplanan yüzlerce kiÅŸi, Filistin'e yönelik devam eden saldırıları protesto etti.
Siyonizm karşıtı Yahudi grupların da destek verdiÄŸi ve Londra polisinin yoÄŸun güvenlik önlemleri aldığı protesto dolayısıyla kimi zaman trafikte aksamalar yaÅŸandı.

Bu kiÅŸiler, Kudüs ve Batı Åžeria'da meydana gelen son olayları aktarırken Ä°srail yanlısı yayın yaptığı gerekçesiyle Ä°ngiliz yayın kurumu BBC'yi de protesto etti.

Muhammed Ebu Kudayr’ın resmini taşıdılar

Ä°srail'de antisiyonist yahudiler öldürülen Filistinli genç Muhammet'in fotoÄŸraflarını taşıdı.
[FotoÄŸraf:AFP]

Ä°srail’de ise Siyonizm karşıtı Yahudiler öldürülen 16 yaşındaki Filistinli Muhammed Ebu Kudayr’ın ailesine baÅŸsaÄŸlığı dilemeye gittiler. 

Ellerinde Kudayr’ın resmini tutan bu Yahudiler onu öldürenlerin bulunmasını ve Ä°srail’in Filistinli sivillere saldırılarına son vermesini istedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.