Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sınır birliklerine saldırdılar

IŞİD milisleri, teslim olmayı reddeden 6. bölüğün sınır birliklerine saldırdı.



Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) terör örgütü milislerinin, teslim olmayı reddeden 6. bölüÄŸe baÄŸlı sınır birliklerine saldırdığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) terör örgütü milisleri, Enbar'a baÄŸlı Hasibe bölgesinden çekilen sınır birliklerine saldırdı. Çok sayıda ölü ve yaralının olduÄŸu belirtilen saldırının, sınır muhafızlarının silahlarını bırakmayı reddetmesi üzerine düzenlendiÄŸi ifade edildi.

Öte yandan BaÅŸbakan Nuri el-Maliki'nin talimatıyla, Irak hükümeti, Samarra'nın korunmasında orduya destek için sivillerden oluÅŸan bin kiÅŸilik takviye kuvvet oluÅŸturulduÄŸu öÄŸrenildi.

Takviye kuvvetin, birkaç saat içinde Åžiilerce kutsal sayılan türbelerin bulunduÄŸu Samarra'ya gelmesinin beklendiÄŸi bildirildi.

Samarra Operasyon Gücü komutanlarından Sabah El-Fetlani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Samarra, Beled ve Ed-Decil ÅŸu an sakin. Ancak ilçenin silahlı gruplar tarafından basılması öngörüsü var. Güçlerimiz, bölgeyi korumak için yeterli. Silahlı gruplar istediklerini alamayacak" diye konuÅŸtu.

IŞİD militanları ve bazı aÅŸiret güçlerinin, Irak'ın en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleÅŸim birimlerinde kontrolü ele geçirdiÄŸi açıklanmıştı.

Salahaddin'e baÄŸlı 14 ilçe ve nahiyeden sadece Samarra, Beled, ed-Decil ve Tuzhurmatu'nun yönetimin kontrolünde kaldığı, özellikle Åžiiler için kutsal mekanlar olmasından dolayı Samarra ilçesinin özel kuvvetler tarafından korunduÄŸu belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.