Sosyal Medya

YaÅŸam

Türk Hava Kuvvetlerine katıldı

Geleceğin büyük nakliye uçağı A400M "ATLAS" törenle teslim alındı.



Komutanlığına törenle teslim edildi.

Törene katılan CumhurbaÅŸkanı Abdullah  Gül, "Hava nakliye filomuzu geleceÄŸin uluslararası askeri nakliye uçakları ile donatmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Gül, "Bugün de hava nakliye filomuzu geleceÄŸin uluslararası askeri nakliye uçakları ile donatmanın gururunu yaşıyoruz. Toplam 10 uçak olacak ilkini bugün devralıyoruz. Bu uçakların hepsi tamamlanacaktır. TSK'nın bu kapasitesinin upgrade edilmesi mevcut kapasitesinin yükseltilmesi demektir. Bugünkü savaÅŸlar dünkü savaÅŸlar gibi deÄŸildir. Sulh her zaman amacımızdır. SavaÅŸlardan kaçınmak her zaman en büyük arzumuzdur. Ama barışı saÄŸlamak için de daima barış huzur içinde yaÅŸayabilmemiz için de eÄŸer ÅŸart olursa ona hazır olduÄŸunuzu da gösterebilmek mecburiyetindeyiz. Onun için güçlü konvensiyonel birliklerin süratli bir ÅŸekilde uzak mesafelere taşınabilmesi kabiliyetini bugün elde ediyoruz" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Törene, Gül'ün yanı sıra Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, bazı emekli hava kuvvetleri komutanları ve çok sayıda davetli katıldı.

CumhurbaÅŸkanı Gül, uçak kokpitinde incelemelerde bulunarak Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Necdet Özel ile sohbet etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.