Sosyal Medya

YaÅŸam

Baba Gül işi bırakamıyor

"Çalışmak ibadettir, evde sıkılıyorum" diyen Hamdi Gül 88 yaşında olmasına rağmen her gün işine gidip geliyor.



CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül'ün 70 yıllık tornacı ustası babası Ahmet Hamdi Gül, küçük oÄŸlu Macit Gül ile birlikte ortak olduÄŸu, elektrik direÄŸi ve kent mobilyaları üreten Kayseri'deki fabrikasına her gün gelip, çalışmaları izliyor.

Türkiye'nin ilk milli uçaklarını imal eden Hava Ä°kmal Bakım Merkezi'nde yıllarca tornacı ustası olarak çalıştıktan sonra emekli olan Hamdi Gül birikimini, oÄŸluyla beraber açtığı bu fabrikada deÄŸerlendirdiÄŸini söyledi.

"1941 yılından bu yana çalışırım. Bilgi, deneyimlerinin hepsini gençlere aktarıyorum. Onlar, özellikle yeni makinaları bizden daha iyi kullanıyor. Zira, büyük bölümü digital ve teknolojinin en son ürünü. Bizim çalıştığımız dönemde torna makinaları manueldi. Yetenek, beceri ve dikkat isterdi. Fabrikaya her gün uÄŸruyor, makinaların olduÄŸu imalat bölümünde bir tur atıp, giriÅŸ katındaki odamda oturup, misafirlerle, iÅŸ için gelenlerle oturup konuÅŸuyorum. Daha sonra da oÄŸlum Macit ile birlikte fabrika paydos ettiÄŸinde evimize gidiyoruz."

Hamdi Gül, CumhurbaÅŸkanı babası olduÄŸu için çalışmak yerine evde oturmasını isteyenlere, "Çalışmak, ibadettir" sözünü hatırlatıyor.

Hamdi Gül, "Bazıları, 'Ahmet Hamdi amca bir oÄŸlun cumhurbaÅŸkanı, bir oÄŸlun da fabrika sahibi. Neden hala çalışıyorsun?' diye soruyor. Onlara, paraya pula ihtiyacım olmadığını, emekli maaşımın da olduÄŸunu hatırlatarak, evde oturunca sıkıldığımı, çalışmaya alıştığımı söylüyorum. CumhurbaÅŸkanı babası olmam, çalışmayıp, oturmamamı gerektirmiyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.