Sosyal Medya

Ekonomi

Lufthansa'dan THY açıklaması

Alman havayolu şirketi Lufthansa Sözcüsü Dünhaupt, THY ile yaptıkları ortak uçuşları fazla kullanılmadığı için iptal etme kararı aldıklarını söyledi.



Alman havayolu ÅŸirketi Lufthansa Sözcüsü Aage Dünhaupt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son 5 yılda hem THY hem de Lufthansa'nın faaliyetlerini çok büyüttüÄŸünü, THY'nin halen dünyadaki en büyük aÄŸa sahip olduÄŸunu, dolayısıyla 5 yıl öncesinden farklı olarak, ortak uçuÅŸların artık o kadar da önemli olmadığını söyledi.

 " THY ile yaptığımız ortak uçuÅŸlar fazla kullanılmadığı için buna son verdik" diyen Dünhaupt,  "Lufthansa ve THY'nin ortak teÅŸebbüsü SunExpress faaliyetlerini sürdürüyor. HemLufthansa hem  de THY Star Alliance üyesi. Dolayısıyla THY ile çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Lufthansa'nın yaptığı deÄŸerlendirmelerde ortak uçuÅŸlara talebin azaldığı, yapısal maliyetlerin oluÅŸtuÄŸu sonucuna vardığını belirten Sözcü Dünhaupt, “code share” olarak adlandırılan ortak bilet uygulamasına son verme kararlarını yaklaşık 4 hafta önce Türk tarafına ilettiklerini söyledi.

Lufthansa sözcüsü, THY ile yaptıkları son görüÅŸmelerinin ardından bu kararın gözden geçirilip geçirilmeyeceÄŸi sorusuna "Genel olarak konuÅŸtuk ancak farklı bir sonuç ortaya çıkmadı. Ancak ÅŸu an için biz bu kararı aldık, ÅŸu aÅŸamada yeni görüÅŸmeler planlanmıyor. Gelecek aylarda yeni görüÅŸmeler olabileceÄŸi olasılığını dışlamıyorum ancak ÅŸu an için planlanan bir görüÅŸme yok" diye konuÅŸtu.

THY ile iÅŸbirliÄŸi konusunda aldıkları ikinci kararın, Lufthansa kartına sahip yolcularının THY uçuÅŸlarında kazandıkları millere iliÅŸkin olduÄŸunu belirten Sözcü Aage Dünhaupt, bundan sonra Lufthansa uçuÅŸlarından, THY uçuÅŸlarına göre daha fazla mil kazanılacağını belirtti.  

"Ortak uçuÅŸların iptali ve mil hesaplamalarında yenilik dışında iÅŸbirliÄŸi konularında bir deÄŸiÅŸiklik olmadığını" belirten Lufthansa yetkilisi, deÄŸiÅŸikliklerden yolcuların fazla etkilenmeyeceÄŸini savunurken,  "THY, Almanya’ya yapılan uçuÅŸlarda güçlü. Lufthansa da Türkiye’ye yapılan uçuÅŸlarda güçlü. Her iki havayolundan da yeterli arz sunmaya devam edecektir” dedi.

Sözcü Aage Dünhaupt, Lufthansa’nın geçen yıl Türkiye seferlerinde 1 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını ve halen haftada yaklaşık 170 sefer düzenlediÄŸi bilgisini verirken, yakın gelecekte Türkiye'ye sefer sayısını artırmayı planladıklarını da açıkladı. Dünhaupt, Frankfurt ile Ä°stanbul arasında ek seferler düzenlemeyi düÅŸündüklerini söyledi.

Rekabette zorlanıyor mu?

Lufthansa’nın THY ile iÅŸbirliÄŸini sınırlandırma kararının, Alman basınında “Lufthansa’nın THY ile rekabette zorlandığı” ÅŸeklinde yorumlandığının hatırlatılması üzerine Aage Dünhaupt, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Aslında sonuçta tüm havayolları birbirinin rakibidir. EÄŸer ortak bir teÅŸebbüs söz konusu deÄŸilse, yani tüm para tek bir hesaba girmiyorsa, rekabet söz konusudur. Sonuçta hepimiz aynı yolculara hitap edebilmek için mücadele ediyoruz. Biz sürekli olarak yürütmekte olduÄŸumuz iÅŸbirliklerini gözden geçiriyoruz ve burada da ekonomik nedenlerle karar verdik."

Lufthansa Sözcüsü Aage Dünhaupt, BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ile Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in geçen yıl Berlin'de yaptıkları görüÅŸmede gündeme gelen, Lufthansa ile THY arasında ortaklık önerisi hakkında, "Bu yılın baÅŸlarında Lufthansa ile THY arasında çok daha yakın iÅŸbirliÄŸi konusunda görüÅŸmeler yapıldı.  Ancak bu görüÅŸmelerden sonuç çıkmadı. Çünkü THY ile daha güçlü iÅŸbirliÄŸi için kazan-kazan koÅŸulları henüz oluÅŸmadı" dedi.

BERLÄ°N

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.