Sosyal Medya

Mısır darbeye direniyor:2 milyon imza toplandı

Mısır'da askeri darbenin sonlandırılması ve darbe yönetiminde alınan kararların iptal edilmesi talebiyle başlatılan kampanyada, 2 milyondan fazla imza toplandığı bildirildi.



Batıl adı altında baÅŸlatılan kampanyayı yürüten aktivistler tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Askeri darbeye ve darbeden sonra alınan kararlara karşı baÅŸlattığımız imza kampanyasında ÅŸimdiden 2 milyon 100 bin imzaya ulaşıldı" denildi.

Kampanyanın baÅŸlamasından sadece üç hafta sonra bu rakama ulaşıldığına dikkat çekilen açıklamada, "meÅŸruiyeti destekleyen ve askeri darbeye karşı çıkanların gerçek sayısını ortaya koymak için böyle bir kampanya baÅŸlatıldığı" belirtildi.

Kampanyanın basın sözcüsü Murtaza Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açıklanan rakamın sadece kağıt formlara atılan imzalar olduÄŸunu, sanal ortamda toplanan imzaların ise henüz sayım aÅŸamasında olduÄŸunu kaydetti.

Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) ile herhangi bir baÄŸlarının olmadığını dile getiren Ahmed, "Kampanyanın Ä°hvan'la uzaktan yakından bir ilgisi bulunmuyor. Bu kampanya Ä°hvan'ın deÄŸil, halkın baÅŸlattığı bir kampanyadır" deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.