Sosyal Medya

Emperyalizmin çifte pençesinde kıvranan İslam Coğrafyası

Müslüman’ın Müslüman’la çatışması on yıllardır kendi topraklarımızda acımasızca sürüyor. Müslümanların yaşadığı bütün topraklar ortak mülktür. Medine’de İslâm milletinin devletinin kurulduğu günden beri bu böyledir.



Paradokslar dönemindeyiz. Ä°zahı olmayan, olanların da karşılık bulmadığı bir dönem. NATO üyesiyiz, Abede müttefikimiz ve hatta vazgeçemeyeceÄŸimiz ortağımız!..
 
Dünyamızı karartan emperyal güç. Ä°nsanlığın başının belâsı. Dahası Müslümanları iliklerine kadar sömüren, emen güç.
 
Emperyalizmin güç kazandığı tarihten itibaren OrtadoÄŸu ve hatta Müslümanların yaÅŸadığı bütün bölgeler kan gölü. OrtadoÄŸu kaynayan bir kazan.
 
7 Mart 2020 tarihli Millî Gazete manÅŸetten bir haber verdi. Bu haber diÄŸer medyada yer almadı. Yer almıyor çünkü iliklerine kadar sinmiÅŸ olan bir yabancılık ruhu var.
 
Haber ÅŸu: “ABD BaÅŸkan Yardımcısı Mike Pence: ‘Ä°srail’in davası Amerika’nın davasıdır.’” Amerika’da Siyonist bir kuruluÅŸta yaptığı bir konuÅŸmadır bu. Elbette ki bu doÄŸrudur. Ä°srail’in rahatlığı, güçlenmesi, bölgedeki geliÅŸmelerin tamamı bununla ilgilidir. Türkiye’de yaÅŸananlar, çatışmalar, Suriye kazanı, Mısır, Suudi Arabistan’ın iç iÅŸleri, Yemen, Ürdün, Lübnan, Ä°ran karmaÅŸası. Bütün bunlar yukarıdaki açıklamalardan bağımsız deÄŸildir.
 
Kudüs’ün Ä°srail’in baÅŸkenti ilan edilmesi, konsoloslukların Kudüs’e taşınması, Golan Tepeleri’nin fiilen Ä°srail’in mülkünün ilânı, Kuzey Suriye’de konuÅŸlanmış olan Abede birlikleri, Müslümanların Müslümanlarla savaşı, mezhep ve ırkçı saldırganlıklar yukarıdaki düÅŸünceden soyutlanamazlar.
 
Bu düÅŸünce yeni deÄŸildir ama açıkça bir gerçeÄŸin açığa vurulmasıdır. “Arap Baharı” kaosunun ardından etkisizleÅŸtirilen kimi Müslümanlar Ä°srail’e bağımlı hâle getirilmiÅŸlerdir. Mısır, Suudi Arabistan ve kimi Arap ülkeleri. Hareketsiz bırakılmışlardır. Kimse kendi başına özgür deÄŸildir.
 
Suriye olayından sonra deÄŸiÅŸmeye yüz tutan kimi dengeler oluÅŸmaya baÅŸlayınca karmaÅŸa daha da büyümüÅŸtür.
 
Müslüman’ın Müslüman’la çatışması on yıllardır kendi topraklarımızda acımasızca sürüyor. Müslümanların yaÅŸadığı bütün topraklar ortak mülktür. Medine’de Ä°slâm milletinin devletinin kurulduÄŸu günden beri bu böyledir.
 
Adalet üzere olan her hamle yeni baÅŸlangıç olur. Emperyalizmin tuzağına düÅŸmeden yeniden birbirini anlamaya baÄŸlıdır hemen her ÅŸey.
 
Abede’nin sahiplendiÄŸi Ä°srail ve bu topraklara Müslümanlar sahip olsalar, sahiplenseler durum çok baÅŸka olur. Çünkü Kudüs insanlığın dahası Müslümanların ortak mülküdür. BaÄŸdat, Mekke, Medine, Åžam, Diyarbakır, MarakeÅŸ, Ä°stanbul, Urfa, Sarayevo, Horasan, Tahran, Ä°zmir, Edirne, Kahire, Sana ve Müslümanların yaÅŸadığı bütün beldeler Ä°slâm milletinin ortak mülküdür. Dahası insanlığın mülküdür. Mazlumların mülküdür, sığınağıdır. Olması gerekir.
 
Ä°nsanlığın mülkünü iÅŸgal eden bu emperyal güçlere karşı Müslümanların birlikteliÄŸi önemli. Yeni bir uyanış ve diriliÅŸ ile. Özellikle aklı başında entelektüellerin ortak acısı ve derdi olmalı. Birlikte tek ses olmalı, yön belirlemeli, ufuk açmalı, ışık saçmalı. Bireysel karanlıklarında deÄŸil de birlikte saçacakları ışıkla yolları aydınlatmalı.
 
Emperyalizm oyununu açık oynuyor, gizlisi saklısı yok.
 
Müslümanlar yeni uyanışlarıyla içlerinde birikmiÅŸ olan kırıntıları, kalıntıları atmalı. Müslüman olma bilincine yeniden erilmeli. Yoksa bu dağınıklık ile giderek ufalanır, küçülür ve yok olurlar.
 
Abede Müslümanların müttefiki olamaz. Ä°srail-Ä°ngiliz-Amerikan üçlemesi bir bütündür. Birbirlerinden ayrı düÅŸünülemezler.
 
Kuzey Suriye’de bize bir adım öteye attırılmıyor. Bir yandan Abede bir yandan Rus emperyalizmi. Bunlar Ä°srail’in hizmetindedirler. Birbirlerine destek ve katkı sunuyorlar, doÄŸrudan ya da dolaylı olarak.
 
 
Ali Haydar Haksal / Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.