Sosyal Medya

Davutoğlu Cuma Günü Basın Toplantısı Düzenleyecek

AK Parti’den ihracı istenen eski başbakan Ahmet Davutoğlu Cuma günü açıklama yapacak. Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu ve eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı için Merkez Disiplin Kurulu’ndan “ihraç” kararının çıkması bekleniyor. Kulislerde ise AK Parti’de başka isimler için de disiplin kararlarının çıkabileceği konuşuluyor.



AK PARTİ’YE GÖRE DİSİPLİNE SEVKİN NEDENİ PARTİ DİSİPLİNİ
AK Partili bir yönetici, Davutoğlu ve eski 3 milletvekilinin disipline gönderilmesine ilişkin, “Tüzük maddelerini uyguladık. Parti disiplinini işlettik. Biz kuralı işletiyoruz. Zaten ‘yokuz’ demişler. ‘AK Parti çizgisinden değiliz’ diyorlar. Disipline sevk edilmesinin nedeni Tüzük’teki maddelerdir. Parti disiplinine aykırı hareket ediyorlar. Biz aynı şekilde davranan bir ilçe başkanını disipline sevk ederken eski başbakan diye disipline göndermezsek adaletten sapmış olmaz mıyız?” değerlendirmesini yaptı.
 
“AKSİ TAKDİRDE HİZİPLEŞMELER OLUR”
Daha önceki disipline gönderilme gerekçelerine işaret eden AK Partili yöneticiler, “Mağduriyet söz konusu değil. Kişinin makamı önemli değil, önemli olan Tüzük’tür. Parti yöneticileri, üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak disipline sevk gerekçeleridir. Kural uygulanmazsa hizipleşmeler olur” görüşünü dile getirdi.
 
BAŞKA İSİMLER DE KONUŞULDU
Edinilen bilgiye göre disipline sevk konusunda başka isimler de konuşuldu, ancak bu isimlerin beyanının şu an için ihracı gerektirmediği ifade edildi.
 
İHRAÇLAR DEVAM EDECEK Mİ?
AK Partili yöneticiler, disipline sevk konusunda Tüzük maddelerine dikkat çekerken, “Buna benzer söylemlerde bulunanlar daha önce ihraç edildi. Eleştiri yapılabilir ama parti disiplinine aykırı hareket ve hakaret varsa bunun hiçbir gerekçesi olmaz. Hukuk neyi emrediyorsa o yapılır. Bugüne kadar neyi yaptıysak onu uyguladık. Kuralı işletiyoruz. Makam peşinde koşana ‘dur’ demeyiz” değerlendirmesini yaptı.
 
DAVUTOĞLU VE ÜÇ ARKADAŞI İÇİN ‘İHRAÇ’ KARARI ÇIKMASI BEKLENİYOR
AK Partili yönetici, ihraçların devam edip etmeyeceğine ilişkin de, “Parti Tüzüğüne ve parti disiplinine aykırı hareket eden kim olursa olsun ihraç edilir. Bugüne kadar ne yaptıysak aynı şeyi yapıyoruz” diyerek ihraçların devam edebileceği yorumunu yaptı.
 
Edinilen bilgiye göre; Merkez Disiplin Kurulu’ndan Davutoğlu ve Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı için ihraç kararının çıkması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.