Sosyal Medya

MHP’li isimden Diyanet İşleri Başkanı’na istifa çağrısı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin basın danışmanı da olan Türkgün gazetesi yazarı ve Kutlu Sesleniş dergisinin yazı işleri müdürü Yıldıray Çiçek, Diyanet'in 30 Ağustos'taki hutbesinde Atatürk'ün ismini anmamasına tepki gösterdi. Çiçek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın görevi bırakması gerektiğini söyledi.



"ALENEN ATATÜRK DÜÅžMANLIÄžI YAPILMAKTA"
 
Çiçek'in "Atatürk'ü sevmiyorsan, onun kurduÄŸu kurumda ne iÅŸin var?" baÅŸlığıyla Türkgün'de yayınlanan yazısından bir bölüm ÅŸöyle:
 
"Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ'ın başında bulunduÄŸu Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı yine Atatürk yüzünden tartışmaların odağında. Çünkü bu kurumu yöneten zihniyet Atatürk'ü anması ve ardından bir Fatiha göndermesi gereken hangi zaman olursa olsun Atatürk'ü yok sayarak, Türk tarihi ve Cumhuriyet deÄŸerleriyle açıktan kavga etmektedir. Bu kurumda alenen bir Atatürk düÅŸmanlığı yapılmakta ve Atatürk ismi bilinçli bir ÅŸekilde yok sayılmaktadır.
 
Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat kurduÄŸu Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığının bunu yapması büyük bir vefasızlık ve nankörlük örneÄŸi olmaktadır. Atatürk'ün kurduÄŸu bir kurumda baÅŸkanlık sıfatı taşıyacak ve o kurumdan maaÅŸ alacaksın, o kurumun sıfatından dolayı gittiÄŸin her yerde kapılar sonuna kadar sana açılacak ama Atatürk'ten bir cümlelik övgüyle bahsetmeyecek ve cuma hutbelerinde cami cemaatini Atatürk'ün ardından bir Fatiha okumaya davet etmeyeceksin…
 
"Ä°STÄ°FASINI BUGÜN SUNMASI DOÄžRU OLACAKTIR"
 
Türkiye'de bir Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı ilk defa bu derecede tepkilerin odağındadır. Böylesine önemli kurum onun yüzünden itibar suikastine uÄŸramaktadır. Camilerde artık Atatürk'ü anmama konusu kavgalara sebebiyet vermektedir. Ankara'da cemaati bölen kavgaya da ÅŸahit olduk.
 
Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ'ın Atatürk'e alerjisi varsa, düÅŸmanlığı sürekli büyüyorsa ve kendini bu konuda düzeltemiyorsa yapması gereken "Atatürk gibi birinin kurduÄŸu kurumda benim yönetici olmam ruhuma, düÅŸüncelerime, fikirlerime aykırı " diyerek istifasını bugün sunması doÄŸru olacaktır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.