Sosyal Medya

Mustafa Destici: Bu sonuçlar Ak Parti'ye ikazdır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul başta olmak üzere, büyükşehirlerde alınan seçim sonuçlarının nedenlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğini belirterek, "Sayın Yıldırım'a oy verenlerin yüzde 45 gibi yüksek oranda çıkması da başarıdır, yani bu seçimin siyasi iktidara bir ikaz olduğunun en önemli alameti, Binali Yıldırım'ın aldığı bu oy oranıdır. Bu değerlendirmeler iyi yapılmazsa seçmen müstakbel seçimlerde büyükşehirlerdeki tercihlerini ülke geneline teşmil eder." dedi.



Destici, Meclis'te düzenlediÄŸi basın toplantısında, yenilenen Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçimini kazanan Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nu tebrik etti.
 
Destici, seçim sürecince kullandıkları siyasi dil ve üsluptaki nezaketten taviz vermedikleri için Ä°mamoÄŸlu'na ve seçim yarışını kaybeden Binali Yıldırım'a teÅŸekkür etti.
 
"Seçimden iki gün önce dünyanın en kanlı terör örgütü olan bir eÅŸkıya çetesinin liderini, iç siyasette siyaset üreten bir aktör haline getirme"nin, bu süreçte yapılan en büyük hata olduÄŸunu dile getiren Destici, apar topar devreye sokulan "teröristbaşı açılımı"nın yalnızca teröristbaşının etkisi altındaki seçmen kitlesinin oyunu almak adına devreye sokulmadığını, baÅŸka niyetleri de içinde barındırdığını savundu.
 
"Teröristbaşının meÅŸrulaÅŸtırılmasını asla kabul etmiyoruz"
Destici, ÅŸöyle devam etti:
 
"Mapushanede cezasını çekmekten hatta idam edilmekten baÅŸka bir rol biçilmeyecek biri hakkında resmen meÅŸruiyet üretip üzerinden gelecek tasavvurunda bulunuluyor. Buradan terörist başıyla müzakere etme ve sözde çözüm süreci sevdalılarına sormak istiyorum, Allah'ınızı severseniz, aynı delikten aynı yılanlara sokulmaktan usanmadınız mı? Bu süreçlerin bu ülkenin egemenlik haklarına ne çok zararlar verdiÄŸini ne çabuk unuttunuz? Ä°mralı canisi, teröristbaşı üzerinden PKK'nın ya da HDP'nin üzerinden de teröristbaşının meÅŸrulaÅŸtırılmasını asla kabul etmiyoruz. Açık ve net olarak söylüyorum PKK ne ise HDP odur."
Teröristbaşının açıklamaları sonrasında "teröristbaşı ile HDP ya da Kandil arasında bir ayrışma varmış" gibi göstermenin gerçekle baÄŸdaÅŸmadığını ifade eden Destici, "Çünkü bunların hepsinin ipi aynı cambazın elindedir." dedi.
 
"Yüzde 45 de baÅŸarıdır"
Destici, Türkiye'de siyasi iktidarların genelde mahalli seçimlerde, genel seçimlere oranla düÅŸük oylar aldığını, bu seçimde de benzer durumun yaÅŸandığını anlattı.
 
Buna raÄŸmen Cumhur Ä°ttifakı'nın, diÄŸer ittifak bloÄŸuna karşı ülke genelinde baÅŸarılı sonuçlar alarak birinci olduÄŸunu, yenilenen Ä°stanbul seçimlerinde ise Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun ciddi bir oy oranı yakaladığını belirten Destici, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Bunun yanında Sayın Yıldırım'a oy verenlerin yüzde 45 gibi yüksek oranda çıkması da baÅŸarıdır, yani bu seçimin siyasi iktidara bir ikaz olduÄŸunun en önemli alameti, Binali Yıldırım'ın aldığı bu oy oranıdır. Bu ikazdan layıkıyla ders alınırsa ilerleyen zamanlarda oranlar partiler, ittifaklar arasında yer deÄŸiÅŸtirebilir. Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere, büyükÅŸehirlerde alınan seçim sonuçlarının nedenleri, yeni seçmen kitlesi, seçmen davranışı gibi konular iyi ve objektif bir ÅŸekilde analiz edilmelidir. Bu deÄŸerlendirmeler iyi yapılmazsa seçmen müstakbel seçimlerde büyükÅŸehirlerdeki tercihlerini ülke geneline teÅŸmil eder."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.