Sosyal Medya

Güncel

YSK'nın kararına ilişkin HDP'den ilk açıklama

YSK’nın KHK’lı başkanlar için aldığı karara ilişkin HDP’den ilk açıklama geldi.



Yüksek Seçim Kurulu (YSK), KHK'yle ihraç edilip belediye baÅŸkanı seçilenlere mazbata verilmemesini kararlaÅŸtırdı. Karara göre mazbatalar ikinci sıradaki adaylara verilecek. YSK'nın kararına ilk tepki HDP Diyarbakır Ä°l BaÅŸkanlığı'ndan geldi.

HDP, yarın BaÄŸlar Belediyesi'nin önünde basın açıklaması yaparak YSK'nin kararını protesto edecek. Yarın saat 12.00'de yapılacak açıklamaya belediye baÅŸkanları ve milletvekilleri katılacak.

HDP Diyarbakır Ä°l BaÅŸkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yarın saat 12.00'da, yerel seçimlerde yüzde 70 üzerinde oy alarak seçilen Belediye EÅŸbaÅŸkanlarımız ve vekillerimiz ile birlikte ‘Ä°rade Gaspı'na' yönelik BaÄŸlar Belediyesi önünde basın açıklaması yapılacaktır” denildi.

BaÄŸlar Belediye BaÅŸkanı seçilen Zeyyat Ceylan, 29 Ekim 2016'da çıkan 675 nolu KHK ile öÄŸretmenlikten ihraç edilmiÅŸti. 31 Mart seçiminde BaÄŸlar Belediyesi EÅŸbaÅŸkan adayı olan Ceylan, yüzde 70.34 oy almıştı. Seçimde ikinci sırada yer alan AK Partili Hüseyin BeyoÄŸlu ise yüzde 25.46 oy alabilmiÅŸti.

BeyoÄŸlu, seçimden sonra YSK'ya baÅŸvurmuÅŸ, Zeyyat Ceylan'ın KHK ile ihraç edildiÄŸini ve mazbatanın ikinci sırada bulunan kendisine verilmesini talep etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.