Sosyal Medya

Güncel

Irak Dışişleri'nden ABD'nin Devrim Muhafızları kararına eleştiri

Irak Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran Devrim Muhafızları Ordusunu (DMO) 'terör örgütleri' listesine almasının bölge istikrarı açısından uygun olmadığı uyarısında bulundu.



Irak DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD'nin Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilgili kararı bölgenin istikrarına hizmet etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Irak topraklarının komÅŸu ülkelere saldırmak için bir üs olarak kullanılmasını kabul etmeyeceklerini de kaydeden Sahhaf, bu konudaki tutumlarının net olduÄŸunu vurguladı.

Irak BaÅŸbakanı Adil Abdulmehdi de dünkü basın toplantısında, Washington yönetiminin kararını durdurması için ABD, Mısır ve Suudi Arabistan yönetimiyle iletiÅŸime geçtiklerini ancak ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın kararında ısrarlı olduÄŸunu belirtmiÅŸti.

ABD'NÄ°N DEVRÄ°M MUHAFIZLAIR KARARI

ABD BaÅŸkanı Trump, önceki gün Ä°ran Devrim Muhafızları Ordusunun ülkesinin yabancı terör örgütleri listesine eklendiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Beyaz Saray'dan Trump adına yapılan yazılı açıklamada, "Devrim Muhafızları Ordusu, Ä°ran hükümetinin küresel terörizm kampanyasını yönlendirme ve uygulama konusundaki ana aracıdır." ifadelerine yer verilmiÅŸti.

Ä°ran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi de Washington yönetiminin kararına karşılık ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığını (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldığını açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.