Sosyal Medya

İstanbul'da son durum ne? CHP'den son dakika oy farkı açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, şu ana kadar yapılan sayımlarda sonuçları değiştirecek bir durumun ortaya çıkmayacağını söyledi. Geçersiz oyların yüzde 96'sının sayıldığını belirten Öztrak, Ekrem İmamoğlu 14 bin 532 oyla önde gittiğini açıkladı. Büyükçekmece'de taşıma oy iddiasıyla ilgili Öztrak, "Seçim bitti, liste üzerinden uyuşmazlık çıkarılıyor. AK Parti Büyükçekmece başvurusunu geri çekti" ifadesini kullandı.



Faik Öztrak'ın açıklamalarından satırbaÅŸları:

  • Ä°tiraz süreci bittikten sonra listeler kesinleÅŸmiÅŸtir. Seçim bitmiÅŸ, Büyükçekmece'deki listeler yüzünden uyuÅŸmazlık çıkarmaya çalışıyorsunuz. 31 Ocak tarihinden itibaren YSK'nın kesinleÅŸmiÅŸ kararı üzerinden itiraz yapılamaz, Ä°stanbul Baro BaÅŸkanlığı açıkladı.

  • Polisleri Büyükçekmece'ye gönderen Adalet Bakanı da, Ä°çiÅŸleri Bakanı da istifa etmelidir. Elinizdeki gücü kullanarak bu olur. Mülkiyet müfettiÅŸleri, savcılar, polisler orada. EÄŸer bu listelerde hukuksuzluk varsa bu bir ÅŸeyi gösteriyor. AK Parti'nin örgütleri çalışmamıştır. Bunun hesabının sorulacağı yer de YSK deÄŸildir. Ä°çiÅŸleri ve Adalet Bakanları üzerlerine düÅŸen görevleri yapmamışlardır. Devletin tüm verileri elindeyken gerekli incelemeleri yapamamıştır.

  • 24 Haziran seçiminde Büyükçekmecede kayıtlı seçmen sayısı 172 bin 351, 31 Mart'ta ise kayıtlı seçmen sayısı 174 bin 773. 2 bin 422 artmıştır ve bu artan sayısının da 760'ı yeni seçmen olan genç seçmenler. Yani sonuçta burada, 2 bin kiÅŸi bile yok. Nerede kaydırılan, o olan ÅŸu olan. Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun baÅŸkan olduÄŸunu gören AK Parti yetkilileri büyük bir ÅŸok yaÅŸamaktadırlar. Bu nedenle de her yerden bir sorun çıkartmaya uÄŸraÅŸmaktadırlar. Çok açık söyleyeyim, iÅŸin rengi ortadadır. Bir ÅŸey hatırlatacağım, Ä°stanbul'da 39 ilçenin 24'ünü AK Parti kazandı. Kazanan bu belediye baÅŸkanların oylarını sandık kurullarını başındaki kiÅŸilerle Ä°mamoÄŸlu'nun oylarını sayanlar aynı. AK Parti seçilince milli irade, Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na oylar gidince ÅŸaibe. Ben açıkça ÅŸunu ifade ediyorum, artık milleti rahat bıraksınlar. Yani söylüyoruz, biz buradayız, örgütlerimiz burada. BaÅŸtan itibaren 'Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımı seçimi kimseye çaldırtmayız" sloganıyla yola çıktık.

  • Türkiye'nin gündemi son derece ciddi, ekonomi son derece kırılgan. Hukuk devletinin önemli ölçüde yıpratılmış olması... Türkiye bir an önce bu sıkıntıdan kurtulmalıdır, belediye baÅŸkanları görevine baÅŸlamalıdır. Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na mazbatası verilmelidir. Ä°stanbul, BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı'na artık kavuÅŸmalıdır, o da icraatına baÅŸlamalıdır.

Ayrıntılar geliyor...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.