Sosyal Medya

Güncel

Abdülkadir Selvi: Belli ki parti tabanından bazı sinyaller Erdoğan’a ulaşmış

CUMHUR ittifakı İzmir ve Ankara’dan sonra en son ortak mitingini İstanbul’da yaptı. Yenikapı’daki mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığına göre 1 milyon 600 bin kişi katıldı. İzmir’de yaşam tarzına güvence, Ankara’da beka vurgusu öne çıkarken, İstanbul’da yapılacak hizmetler öne çıktı.



Yenikapı’da 145 metre geniÅŸliÄŸinde, 16 metre yüksekliÄŸinde devasa bir sahne kurulmuÅŸtu. Meydanda parti bayrakları yoktu. Türk bayrakları ile Yenikapı bir gelincik tarlasını andırıyordu. Meydana bakan ekranlarda ErdoÄŸan ile Bahçeli’nin el sıkıştığı fotoÄŸraf kullanılmıştı. Platformun sağında AK Parti seçim sloganı olan “Belediye iÅŸi gönül iÅŸi” solunda ise MHP’nin seçim sloganı olan “SaÄŸduyunun birlikteliÄŸi” yazıyordu. Ama hepsinden baskın olan “Ä°stanbul bizim için bir aÅŸk hikâyesi” yazısıydı.Liderlerden önce sahneye AK Parti ve MHP tabanına hitap eden iki sanatçı çıktı. Esat Kabaklı, “Yaz oÄŸlum” derken Mustafa YıldızdoÄŸan, “Ölürüm Türkiyem” parçasını seslendi. AK Parti ve MHP’lilerin bulunduÄŸu meydanda Bozkurt iÅŸareti ile Rabia yan yanaydı.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın miting alanına gelmesiyle birlikte Kayahan’ın “Bizimkisi Bir AÅŸk Hikâyesi” ÅŸarkısı çalmaya baÅŸladı. ErdoÄŸan, eÅŸi Emine ErdoÄŸan’la birlikte sahnenin bir ucundan diÄŸer ucuna yürüyerek mitinge katılanları selamladı. CumhurbaÅŸkanı mitingin başında olduÄŸu gibi sonunda da Kayahan’ın ÅŸarkısından uyarlanan parçayı söyledi, meydanı dolduran milyonlar ise ona eÅŸlik etti. AK Parti seçim ÅŸarkılarında bir türlü bu havayı yakalayamamıştı ama Kayahan’ın parçası meydanları coÅŸturmaya yetti.
 
Ä°lk olarak cumhur ittifakının Ä°stanbul belediye baÅŸkan adayı Binali Yıldırım konuÅŸtu. “Size daha güvenli, daha mutlu bir Ä°stanbul sözü veriyorum” dedi.
 
BAHÇELÄ°’DEN Ä°STANBUL ŞİİRÄ°
 
MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli ise duygulara hitap eden bir konuÅŸma yaptı. Sözlerine Necip Fazıl Kısakürek’in ‘Ä°stanbul’ ÅŸiirinden “Gecesi sümbül kokan Ä°stanbul, Türkçesi bülbül kokan Ä°stanbul, bugün muhteÅŸemsin Ä°stanbul” dizeleriyle baÅŸladı. Bu ÅŸiiri her Ä°stanbul mitinginde ErdoÄŸan okurdu. Meydandaki kalabalığa “Yenikapı mucizesine imza atıyorsunuz” diye seslenen Bahçeli, “Ä°stanbul son siperdir. Bu siper düÅŸerse birliÄŸimiz gider” diye konuÅŸtu. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın sahneye çıkmasıyla birlikte meydandaki coÅŸku arttı. Kalabalığa, “MuhteÅŸemsin Ä°stanbul” diye seslenen ErdoÄŸan, 1 Nisan’dan sonra aynı meydanda zafer ÅŸenliÄŸi yapma müjdesini verdi. ErdoÄŸan, Ä°stanbul’a yapılacak olan projeleri esas alan bir konuÅŸma yaptı. Tabii ki AK Parti döneminde Ä°stanbul’a yapılan hizmetleri gösteren videoyu seyrettirdi. Sık sık, “Bay Kemal, sen bunları bilmezsin” diye CHP Lideri’ne seslendi. “Åžimdi gelelim CHP’nin Ä°stanbuluna” diyerek, “çöp, çukur ve çamur” diye özetlediÄŸi döneme iliÅŸkin görüntüleri ekrana getirdi. Ama daha çok yeni dönemde Ä°stanbul’a yapılacak hizmetleri anlatmayı tercih etti.
 
SEZAÄ° TEMELLÄ° YOKTU
 
Ä°lginçtir her miting meydanının vazgeçilmezi olan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Sezai Temelli’nin konuÅŸmalarının yer aldığı görüntüleri ekrana getirmedi. HDP’nin Ä°stanbul’da 11.7 oranında bir oyu var ama ondan ötesi AK Parti Ä°stanbul’da önemli oranda muhafazakâr Kürt seçmenin oyuna sahip. Bundan olabilir mi bilmem...
 
BÄ°RLÄ°K MESAJI
 
ErdoÄŸan’ın parti tabanına yönelik önemli mesajlarından biri de kırgınlık ve küskünlük uyarısıydı. ErdoÄŸan Konya’da, “Åžimdi zaman hesap sorma zamanı deÄŸil” demiÅŸti. Dünkü mitingde ise, “AK Parti’ye mensup kardeÅŸlerim, oyunlara gelmeyeceÄŸiz. Zaman kırgınlık ve dargınlık zamanı deÄŸil. MHP’ye oy veren kardeÅŸlerim, ÅŸimdi zaman kırgınlık ve dargınlık zamanı deÄŸil, ÅŸimdi birlik zamanıdır” diye seslendi. Belli ki parti tabanından bazı sinyaller ErdoÄŸan’a ulaÅŸmış, o da buna karşılık “Zaman kırgınlık zamanı deÄŸil” diye uyarma gereÄŸi duydu.
 
DÖVÄ°Z SPEKÜLATÖRLERÄ°NE UYARI
 
ErdoÄŸan, dövizdeki artışa ilk kez deÄŸindi. Daha doÄŸru bir tabirle, döviz spekülatörlerine karşı sopayı gösterdi. “Hepinizin kimliÄŸini biliyoruz. Seçim sonrası bunun faturasını size ağır keseceÄŸiz” dedi. 15 Temmuz’dan sonra darbeye karşı birlik ve bütünlüÄŸümüzün simgesi olan Yenikapı dün cumhur ittifakına gönül veren milyonları ağırladı. Bakalım Yenikapı mitinginin Ä°stanbul seçimlerine etkisi ne olacak? Ä°stanbul seçimleri çok önemli. Çünkü Ä°stanbul sonuçları yerel seçimlerin göstergesi olacak. ErdoÄŸan boÅŸuna “Ä°stanbul’u alan Türkiye’yi alır, Ä°stanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder” demedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.