Sosyal Medya

Güncel

Darbeci Sisi'den skandal 'Ermeni soykırımı' çağrısı!

Mısır'da gerçekleştirdiği kanlı darbe sırasında yüzlerce Müslümanı acımasızca katleden Mısır'ın darbeci generali Sisi, Münih'teki açıklamalarında, sözde Ermeni soykırımı iddialarında bulundu.



Mısır'ın darbeci generali Sisi, Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuÅŸmada, Avrupalı devletleri, ülkelerinde bulunan cami ve mescitleri gözetlemeleri çaÄŸrısında bulundu.

Münih Güvenlik Konferansı için Almanya'da bir konferansta konuÅŸan Mısır'ın darbeci generali Sisi, Avrupalı dostlarını, ülkelerinde bulunan cami ve mescitlere karşı uyarıda bulunarak, bu mekanların gözetlenmesi çaÄŸrısında bulundu.

"Terörle Mücadelede Ä°liÅŸkileri Ä°yileÅŸtirme" baÅŸlıklı konferansta konuÅŸan darbeci Sisi, cami ve mescitlerin terör yuvası haline geldiÄŸini iddia etti.

BAE ve katil Esed'den aynı çaÄŸrı

BirleÅŸik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ilk olarak bu fikri 2015 yılında gündeme getirmiÅŸ ve Merkel ile yaptığı görüÅŸmede cami ve mescitlerin gözetlenmesi çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

Muhammed bin Zayed'in çaÄŸrısında sonra katil Esed rejiminin müftüsü Ahmed Hassoun, Ä°sveçli saÄŸ parti üyeleri ile bir araya gelmiÅŸ ve cami ve mescitlerin "terör ürettiÄŸi" vurgusuna yaparak bu mekanların gözetlenmesi gerektiÄŸini savunmuÅŸtu.

Sözde Ermeni Soykırımı açıklaması

Mısır'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi kanlı darbe sırasında yüzlerce Müslümanı acımasızca katleden Mısır'ın darbeci generali Sisi, Münih'teki açıklamalarında, sözde Ermeni soykırımı iddialarında bulundu.

Mescit ve camilerin yanı sıra darbeci General Sisi, sözde Ermeni soykırımının da Avrupalılar tarafından önemsenmesi gerektiÄŸini belirtti.

Fransız lider Macron geçtiÄŸimiz günlerde sözde Ermeni soykırımını anma günü ilan edilmesi için çalışmalarda bulunmuÅŸ ve Türkiye'den konuyla baÅŸta CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan olmak üzere çok sayıda devlet yetkilisi Macron'a tepkisini göstermiÅŸti.

ErdoÄŸan tepki göstermiÅŸti

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Macron'a yönelik sert tepkisinde, "1793-1796 Batı Fransa ve Amerikalı tarihçiye göre Fransız devriminin akabinde yaklaşık 600 KatoliÄŸi katlederek Fransa modern tarihin ilk soykırımını yaptı. 1830 Cezayir. Fransız orduları Cezayir'i iÅŸgale ve halkına zulmetmeye baÅŸladı. 1839 Gabar, bir sömürge merkezi kurarak, köle ticaret merkezi haline getirdiler. 1840 Senegal, iÅŸgal sonrası büyük bir hristiyanlaÅŸtırma çalışması baÅŸladı.Vietnamlılar Fransızlar tarafından katledildi. 1881-1884 çok sayıda insan katledilmiÅŸtir. Yerli kanunu adı verilen zulüm kanunları uygulamaya geçirilmiÅŸtir. 1881 Tunus. Fransızların yönetimine geçen Tunus'ta iÅŸgale direnenler katledildi, halk Fransızca eÄŸitim öÄŸretime baÅŸlatıldı. Fransızlar Ä°slamın izlerini silmek için Ä°slami eÄŸitimini yasakladılar. Macron bunları bilmez. Macron'a söyledim, 'Sen daha siyasette yenisin' dedim. Bunları bir defa iyi öÄŸrenmesi lazım."sözlerine yer verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.