Sosyal Medya

Güncel

Bakan Selçuk: Bizim asıl derdimiz küresel rekabet

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Mükemmel dediğimiz kelimenin gereği neyse onu yapmak yolculuğunda olmamız gerekiyor. Eğer bu olmazsa sadece belli kazanımlar üzerine inşa edilmiş bir eğitim öğretim sürecinden söz edilir. O zaman da biz insan yetiştirmeyiz, beşer yetiştiririz'' dedi.



Adapazarı ilçesindeki bir otelde düzenlenen "Ortak Akıl Arama Konferansı"na katılan Ziya Selçuk, kentte eÄŸitime yönelik faaliyetlerden gurur duyduÄŸunu belirtti.
 
EÄŸitimcilerin gayretlerinin kendileri için çok deÄŸerli olduÄŸunu ifade eden Selçuk, "Bütün illerimizde bu tür çalışmalar yapılmasını çok çok önemsiyorum. Çünkü ortak dilimiz olmazsa ortak hayallerimiz olmaz. Ortak hayallerimizin olabilmesi için önce dili düzelteceÄŸiz, dil düzeldikçe düÅŸünce, düÅŸünce düzeldikçe hayaller düzelecek. O zaman biz koÅŸmaya baÅŸlayacağız." diye konuÅŸtu.
 
'Dünyanın dördüncü büyük kırılması'
 
Selçuk, bilim ve teknolojinin, kendilerini son derece hızlı bir ÅŸekilde "dünyanın dördüncü büyük kırılması" dedikleri bir döneme taşıdığını vurgulayarak, ÅŸöyle söyledi:
 
"Yani dijital, fiziksel ve biyolojik olanın, üçünün aynı bedende buluÅŸacağı bir çaÄŸdan söz ediliyor. Bu çaÄŸ bizim için elbette tedirgin edici ama içerisinde müjdeler de taşıyor. EÄŸer biz sadece bilinç düzleminde, sadece akıl yürütme, eleÅŸtirel düÅŸünme gibi birkaç konu üzerinde, tahmin etme becerisi gibi birkaç konu üzerinde bir ülkenin eÄŸitim baÅŸarısını ölçersek, çok saÄŸlıklı ölçme yapmış olmayız. Bizim daha bütünsel bir deÄŸerlendirmeye, çocuklarımızı çift kanatlı büyütmeye ihtiyacımız var. Yani çocuÄŸun hem bilgisi, becerisi, hem onun manevi tarafını da zenginleÅŸtirmek gerekir. Mükemmel dediÄŸimiz kelimenin gereÄŸi neyse onu yapmak yolculuÄŸunda olmamız gerekiyor. EÄŸer bu olmazsa sadece belli kazanımlar üzerine inÅŸa edilmiÅŸ bir eÄŸitim öÄŸretim sürecinden söz edilir. O zaman da biz insan yetiÅŸtirmeyiz, beÅŸer yetiÅŸtiririz."
 
Bu çerçevede Sakarya ile ilgili beklentileri olduÄŸunu aktaran Bakan Selçuk, "Bizim bir gelecek tasavvurumuz olmalı ve bu gelecek tasavvurunu beslemek için fedakarlık ve gayret dönemine ihtiyacımız vardır." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
 
"Bizim asıl derdimiz küresel rekabet"
 
Bakan Selçuk, "Bizim asıl derdimiz, küresel rekabet. Yani dünyayla rekabet etmek ve Türkiye'nin dünyada önünü açmak, iddia sahibi olan ülkeye dönüÅŸmektir. Bugünkü hayata ve doÄŸaya karşı pusu kuran bakış açısı karşısında daha medeni bir bakış açımız ya da net cevabımız yoksa, o zaman biz eÄŸitimi gerçekten kendi doÄŸası içerisinde konuÅŸmuyoruz. Sadece belli kazanımlar, müfredatlar ve beceriler üzerinden eÄŸitimi konuÅŸuyoruz demektir." ifadelerini kullandı.
 
Bir bakanlığın, teÅŸkilatın gerçekten eÄŸitim sistemini çok hızlı ve mükemmel biçimde dönüÅŸtürmesinin kolay olmadığını dile getiren Selçuk, "Aslında bir bakanlığın ya da ekibinin Milli EÄŸitim Bakanlığının bugünkü yapısını dönüÅŸtürmesi çok zor. Ama Sayın CumhurbaÅŸkanımızın liderliÄŸi ve ortaya koyduÄŸu iradeyle bunu yapabileceÄŸimizden çok eminim. Çünkü bu, bu tür bir liderlikle geliÅŸebilecek bir ÅŸey. DiÄŸer türlü bütün bakanlıklarımızın, Türkiye'deki toplumun tamamının katkısı olmaksızın, bunun altından kalkmak biraz zor." vurgusu yaptı.
 
Çıkışta gazetecilerin sorusunu da cevaplayan Bakan Selçuk, buradaki çalışmaların bütün illere örnek olması temennisinde bulundu.
 
Bakan Selçuk, "Bu çalışmaların daha derinleÅŸmesi ve geliÅŸmesi için herhangi bir ihtiyaç söz konusu olursa Milli EÄŸitim Bakanlığı olarak yapmak istediÄŸimizi belirtmek isterim. Bugün arkadaÅŸların yaptığı grup çalışmalarının her birinde Sakarya'nın eÄŸitim sisteminin büyümesi için nasıl bir vizyon, misyon, hangi deÄŸerlerle ve yol haritasıyla ne yapılabilir sorusunun cevaplarının arandığı bir durum söz konusu. Buradan ortaya çıkacak sonuçlarla Sakarya'nın eÄŸitim sisteminin çok daha güçle ÅŸekilde hayata geçirileceÄŸinden eminim." dedi.
 
Selçuk, daha sonra öÄŸretmenlerle hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.