Sosyal Medya

Ekonomi fırsatçılarına şafak baskını: 417 gözaltı

Alınan bilgiye göre, İstanbul İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, devletin ekonomik finansal güvenliğini hedef alan eylem ve kişilere yönelik "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" suçlarından bazı kişilere yönelik soruşturma başlatıldı.



SoruÅŸturma kapsamında, MASAK ve Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Mali Suçlarla Mücadele Åžubesi ekiplerince yürütülen çalışmalarda, 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren farklı zamanlarda deÄŸiÅŸik banka ÅŸubelerinden ve ATM'lerden 5 bin lira ve üzerinde olmak üzere yurt dışındaki toplam 28 bin 88 hesaba döviz kurları üzerinden toplam 2 milyar 455 milyon 332 bin 141 lira gönderildiÄŸi belirlendi.

Ä°ncelemede, bu iÅŸlemi gerçekleÅŸtirenlerin "komisyon" adı altında menfaat temin ettikleri, transfer alıcıların ise büyük bölümünün ABD'de yaÅŸayan yerleÅŸik Ä°ran uyruklu kiÅŸiler olduÄŸu tespit edildi. Bu kapsamda, Ä°stanbul Sulh Ceza HakimliÄŸi'nden alınan kararlar doÄŸrultusunda, 417 ÅŸüpheli hakkında, gözaltı, yakalama ve arama kararı çıkarıldı.

Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü ekiplerince Ä°stanbul merkezli 40 ilde yürütülen operasyonlarda ise ÅŸu ana kadar 216 ÅŸüpheli gözaltına alındı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.