Sosyal Medya

Güncel

Sadettin Tantan referandum kararını açıkladı

Yurt Partisi Genel Başkanı, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, referandumda ‘hayır’ diyeceğini açıkladı.



Türkiye referanduma giderken tavrını açıklayan isimlere bir yenisi daha eklendi.

CHP ve HDP'nin ardından Yurt Partisi Genel BaÅŸkanı, eski İçiÅŸleri Bakanı Sadettin Tantan da referandumda ‘hayır’ diyeceÄŸini açıkladı.

Tantan, partisinin referanduma ilişkin tavrını "Neden Hayır" başlıklı 10 maddelik bir bildiri ile kamuoyuyla paylaştı.

"Emperyalizme karşı çıktığımız için hayır diyoruz" diyen Tantan, referandumu "Büyük OrtadaÄŸu Projesi'nin kumpaslarla yıkamadığı Türkiye'yi bir kez daha içten ele geçirme faaliyetidir" ÅŸeklinde yorumladı. 

İşte o açıklama:

"Neden HAYIR"

1- Allah’ın insanlara verdiÄŸi en önemli ödül akıldır. Ve bu aklı kullanması da en büyük özgürlüğüdür. Ä°ÅŸte tam da bu yüzden neden hayır demek gerekiyor, buna yanıt verilmelidir!

2- Ä°nsanoÄŸlunun hayata hükmettiÄŸi alan bağımsız karar verebilme yetisidir. Karar kelimesi sözlüklerde “bir iÅŸ veya sorun hakkında düşünülerek verilen kesin yargı” olarak tanımlanmaktadır. Bu tanımdaki dikkat çekici nokta kararın bir “düşünme” süresi sonunda oluÅŸmasıdır. Bir baÅŸka deyiÅŸle “düşünülmeden” hareket etme ya da konuÅŸma karar almak deÄŸil, bir anlamda ezberlenmiÅŸ, otomatik tepkilerdir. Karar almak/vermek becerisi bir yanıyla seçim yapmayı bir yanıyla da sorumluluk almayı içermektedir. Ä°ÅŸte tam da bu noktada halkımız sorumluluk alacaktır.

3- Bugün bize dayatılan baÅŸkanlık sistemi nedir? Adını hemen koymakta fayda var: Küresel sermayenin ya da baÅŸka bir deyiÅŸle emperyalizmin Türkiye’yi eyaletlere bölmek için hain 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından dayattığı sistemin adıdır.

4- Büyük OrtadoÄŸu Projesi’nin kumpaslarla yıkamadığı Türkiye’yi bir kez daha içten ele geçirme faaliyetidir.

5- DoÄŸu Akdeniz’e, Karadeniz Havzası’na, Basra’ya hakim olmak isteyen kuvvetlerin oyunudur. ABD, Karadeniz Havzası’ndan DoÄŸu Akdeniz Havzası’na kadar Kafkasya’dan OrtadoÄŸu’ya kadar Türkiye’yi teslim almak istiyor. Ä°ÅŸte tam da bu nedenle baÅŸkanlığa hayır diyoruz!

6- Sözde Büyük Kürdistan’ı kurmak için ortaya atılan bir çalışmadır. Hem de milliyetçi olduÄŸunu öne süren bir partinin eliyle!  

7- Enerji savaÅŸları açısından deÄŸerlendirildiÄŸinde ve son yıllarda yaÅŸadığımız bütün olaylar açısından tek tek bakıldığında açık ve net bir ÅŸekilde Türkiye’nin tutsak alındığını Türkiye’nin silahsız iÅŸgal altında olduÄŸunu, beyinlerin teslim alındığını ve Türkiye’deki kullanılan insanların açık bir ÅŸekilde ortaya çıktığını görüyoruz. BaÅŸkanlık dayatması iÅŸte tam da bu savaşın baÅŸka bir adıdır!

8- Ä°ktidar ve muhalefet, Türkiye’yi uçuruma sürüklüyor. Halkımız bunu görmeli. Bir ÅŸeyi daha görmeli: Muhalefet, nasıl ki cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde kendi adayını çıkaramadı, milletin önüne yeni bir proje getiremedi,  bugün de kendi elleriyle baÅŸkanlık denilen ucube sistemi altın tepside iktidara sunmaktadır.

9- Süleymaniye’de başımıza çuval geçirildi, Oslo’da teröristlerle masaya oturuldu, PKK ve cemaatler gücüne güç kattı, siyaset meydanı panayır çakallarına bırakıldı. Åžimdi baÅŸkanlık sistemi geldiÄŸinde bunları yapanlar daha fazlasını neden yapmasın? Ä°ÅŸte bu yüzden de hayır demeliyiz!

10- Ä°ktidar ve muhalefeti tutsak alınmış, halkı siyasetten soÄŸutulmuÅŸ, umutsuz, geleceÄŸi karamsarlıkla gören, neye oy vereceÄŸini bilemeyen geniÅŸ halk kitlelerini yönlendirme operasyonu yapılmakta. Bu yüzden de hayır demeliyiz ve yeni bir Türkiye’nin önünü açmalıyız. Hepimiz peygamberin ümmetiyiz. Ãœmmet çıkışıyla, Türk devletinin kurucu felsefesindeki yurttaÅŸlık kimliÄŸinin içinin boÅŸaltıldığını gördüğümüz için hayır diyoruz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.