Sosyal Medya

Kral Abdullah'tan Sisi'ye sürpriz ziyaret

Mısır'a kısa süreli ve sürpriz bir ziyarette bulunan Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.



 

Mısır CumhurbaÅŸkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, baÅŸkent Kahire'de gerçekleÅŸen görüşmede ikili iliÅŸkilerin yanı sıra Filistin ve Suriye meselelerinin ele alındığı belirtildi. 

Görüşmede, Filistin meselesinin iki devletli çözümü kapsamında barış görüşmelerinin koordinasyonun tartışıldığı aktarılan açıklamada, "İki lider, özellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasından sonra yavaşlayan Ortadoğu'daki barış görüşmelerinin yeniden canlandırılması için önümüzdeki süreçte atılacak adımların koordinasyonu konusunu değerlendirdi" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Ãœrdün Kralı Abdullah ve Mısır CumhurbaÅŸkanı Sisi'nin, "BaÅŸkenti DoÄŸu Kudüs olan, 4 Haziran 1967 sınırlarına uygun bir Filistin devletinin kurulmasının" vazgeçilemez milli bir prensip olduÄŸuna da dikkati çektiÄŸi vurgulandı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Filistin-İsrail sorununa ilişkin geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki devletli çözümden vazgeçilebileceğini ve bir devlette iki milletin de yaşayabileceğini ifade etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.