Sosyal Medya

Güncel

Böke'ye canlı yayında ölüm tehdidi

CNN Türk’te yayınlanan Ne Oluyor programına katılan CHP Sözcüsü Böke, ölümle tehdit edildi. İhbarın ardından harekete geçen emniyet güçlerinin eşliğinde kanalı terk eden Böke’yi Ankara’da da polisler karşıladı. Böke konuyla ilgili olarak “Dün yaşanılanın kimse için tekrar etmeyeceği bir Türkiye için ben dimdik ayaktayım, asla yalnız değilim” dedi.



CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin canlı yayın 16 Nisan’daki anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi referandumunda ‘Hayır’ oyu verilmesi gerektiÄŸini anlattığı sırada CNN Türk’e arayan bir kiÅŸi “Böke evine gidemeyecek” diyerek tehditte bulundu. Söz konusu tehditten yayın bitiminde haberdar olan Böke’ye kanal yetkilileri ve programın sunucusu Åžirin Payzın, ihbarda bulunduklarını ve polis gelene kadar, kanal binasında kalmasını rica etti.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, Böke bir süre sonra polis ekipleri eşliğinde CNN Türk binasına gelen ayrıldı ve uçağa koruma ekiplerinin nezaretinde uçağa bindi.

ROBOKOP GİYSİLİ ÖZEL TİM KARŞILADI

Ankara’ya indiÄŸinde ise Böke’yi EsenboÄŸa Havaalanı’nda, robokop giysili özel tim görevlisi kalabalık bir polis ekibi karşıladı. Güvenlik görevlileri, Böke’ye, hakkındaki ihbarın ciddi olduÄŸunu belirtirken benzer ihbarın emniyete de yapıldığı ve bunun üzerine polisin teyakkuza geçtiÄŸi bilgisini paylaÅŸtı.

POLÄ°S VE CHP’LÄ° YÖNETÄ°CÄ°LER EÅžLİĞİNDE EVÄ°NE GETÄ°RÄ°LDÄ°

Olayın CHP yetkilileri tarafından da öğrenilmesi üzerine CHP Grup BaÅŸkanvekili Özgür Özel ve Ä°stanbul Milletvekili Aykut ErdoÄŸdu da Böke’yi havaalanında karşıladı. Böke, polis ve CHP yöneticileri eÅŸliÄŸinde Ankara’daki evine kadar getirildi. Güvenlik görevlileri, apartmana girerek, binada geniÅŸ çaplı bir arama ve inceleme yaptıktan sonra Böke’yi evine bıraktı.

CHP kaynakları, programda Böke’nin ‘hayır kampanyasının eÅŸit koÅŸullarda yapılamadığı ve kendileri dahil hayır için çalışanların zor koÅŸullarda çalışma yürüttüğü’ yönündeki açıklamalarından sonra geldiÄŸi bilgisini paylaÅŸtı.

Böke, programda ‘Hayır demenin bu ülkede ölüm tehdidini göze almayı gerektiÄŸini söylemiÅŸti. CHP kaynakları bu sözleri hatırlatarak “Böke’nin açıklamalarından rahatsız olanlar sanki, ‘zorluk yaÅŸamak öyle olmaz, böyle olur mesajı verdi” deÄŸerlendirmesini yaptılar.

EMNÄ°YET ARAÅžTIRIYOR

Böke’ye yönelik suikast tehdidiyle ilgili emniyet birimlerinin çok yönlü araÅŸtırma yaptığı bildirildi.

BÖKE: DÜN YAŞANILANIN KİMSE İÇİN TEKRAR ETMEYECEĞİ BİR TÜRKİYE İÇİN DİMDİK AYAKTAYIM

Bu arada Böke bugün partisi adına düzenlediÄŸi basın toplantısında konuya iliÅŸkin olarak “Bugün yaÅŸatılıyor olan korku iklimi kendi sesini özgürce çıkarmak isteyen milyonlara uygulanıyor. Biz demirden korksak gemiye binmezdik, çocuklarımızın geleceÄŸine dair endiÅŸemiz olmasa siyasete girmezdik. Bu tehditler bizi yıldıramaz. Dün yaÅŸanılanın kimse için tekrar etmeyeceÄŸi bir Türkiye için ben dimdik ayaktayım, asla yalnız deÄŸilim” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.