Sosyal Medya

'Paralel Yapı Deşifre' kullanıcısı gözaltında

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Türkiye'nin bir çok ilinde hakkında suç duyurusunda bulunulan twitter'daki 'Paralel Yapı Deşifre' hesabını kullandığı belirlenen emekli astsubay 47 yaşındaki M.D. ile 3 kişi gözaltına alındı.



Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Sakarya Emniyet Müdürlüğü, aralarında siyasetçiler, bürokratlar, valilerin de bulunduğu çok sayıda kişi hakkında iddialarda bulunan twitter'daki 'Paralel Yapı Deşifre' hesabını takibe aldı. Teknik takip sonrasında hesabın kullanan kişinin emekli astsubay M.D. olduğu tespit edildi.

7 BÄ°N 500 PAYLAÅžIM

Polis, Balıkesir'de gözaltına aldığı M.D'yi gözaltına alarak Adapazarı'na getirdi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan M.D.'nin hesabı aktif hale getirdiÄŸi 23 Åžubat 2016 tarihinden bugüne kadar 7 bin 501 paylaşımda bulunduÄŸu tespit edildi. Yaklaşık 15 bin takipçisi olan 'Paralel Yapı DeÅŸifre' hesabını kullanan M.D.'nin evlat edindiÄŸi 2 çocukla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile sorun yaÅŸaması üzerine önce kendisine ait sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptığı, daha sonra açtığı hesabı kullanarak birçok kiÅŸi hakkında paralel yapı ile iliÅŸkisi olduÄŸu yönünde iddialarda bulunduÄŸu öğrenildi. 

SON PAYLAÅžIM 2 ÅžUBAT

DHA'nın haberine göre soruÅŸturma kapsamında M.D.'nin eÅŸinin de aralarında bulunduÄŸu 3 kiÅŸi daha gözaltına alındı. En son paylaşımını 2 Åžubat tarihinde yapan M.D.'ye paylaşımlarıyla ilgili olarak kimlerin yardımcı olduÄŸu araÅŸtırılıyor.



Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.