Sosyal Medya

Güncel

Genelkurmay Adli Müşavirinin kayınbiraderi eski FETÖ'cü vekil

Genelkurmay Adli Müşavirliğine atandıktan sonra gözaltına alınıp serbest bırakılan Tuğgeneral Dinçer Ural ile ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı.



15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından Genelkurmay Adli MüşavirliÄŸine atanan ve önceki gün gözaltına alınan TuÄŸgeneral Dinçer Ural, adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı. Ural, ifadesinde, FETÖ üyesi olduÄŸu iddiasını reddederken, eÅŸinin Bank Asya'ya para yatırdığını kabul etti.

CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın, "Bazı tuzluklar sızmış" dediÄŸi eski AK Parti Milletvekili Muhammed Çetin'in, Ural'ın eÅŸinin kardeÅŸi olduÄŸu da ortaya çıktı. Ural, eÅŸinin banka hesabı ise aÄŸabeyi Hüseyin Çetin'in yönlendirmesiyle açtığını söyledi. 

ESKÄ° VEKÄ°L KAYINBÄ°RADERÄ°M

"Emekli meslek lisesi öğretmeni olan eÅŸim ile görücü usulü evlendik. OÄŸlum Ä°smail 3-4 yıl kadar önce G.. firmasında 1 yıl kadar çalışmıştı. Daha sonra … firmasında iÅŸe baÅŸladı ve halen aynı firmada çalışmaktadır.

G.. firmasına girerken referansı kayınbiraderim olan Muhammed Çetin'dir. Kendisi Fetullah Gülen anlayışını tasvip eden bir çizgideydi. Kendisi ile dünya görüşlerimiz bu nedenle farklıdır. Birbirimizi sevmediğimiz gibi kendisi ile de hiç görüşmeyiz. Kendisini en son 2013 yılında kayınpederimin cenaze töreninde gördüm. O dönemde AKP milletvekiliydi.

BANK ASYA HESABINI 2. BAÅžKAN'DAN DUYDUM

Eşimin babası ve annesi 2013 yılında vefat etti. Onlardan kendisine bir takım miraslar kalmış. Adli müşavir olarak atandıktan sonra, yaklaşık 10 gün kadar önce Genelkurmay ikinci başkanı, eşimin Bank Asya'da hesabı olduğuna ilişkin bir bilgi olduğunu söyledi. Eşime sordum, 1 yıl önce babasından kalan mirasın bir kısmını abisi Hüseyin Çetin'in Bank Asya'ya kendi adına yatırdığını söyledi. Ben de 'başka birisi senin adına nasıl bankaya hesap açtırır' dedim. O da yatırdığını söyledi.

 'Neden böyle bir ÅŸey yaparken bana haber vermedin' dedim. ‘Kızarsın diye söylemedim' dedi ve aÄŸladı. Durumu ikinci baÅŸkanımıza anlattım, eÅŸimin yaptığından benim sorumlu tutulmamın haksızlık olacağına inandığımı, Fetullahçı yapılanma ile uzaktan yakından bir iliÅŸkim olmadığını, hakkımda bir tereddütü varsa hemen istifa edebileceÄŸimi söyledim. Kendisi bana beklememi söyledi. EÅŸim kardeÅŸlerini kıramadığı için bu ÅŸekilde davranmıştır. Bu davranışı örgütsel bir davranış olarak deÄŸerlendirmek bence haksızlık olur.

'O' ÅžAHISI Ä°KÄ° KERE GÖRDÃœM

Dilaver Azim isimli şahsı 2 kez gördüğümü hatırlıyorum. Telefon rehberinde Dilaver Azim'in numarası 'Dilözbkstn' ismiyle kayıtlıdır. "Dil" kısmı Dilaver'in kısaltması "özbkstn" de Özbekistan'ın kısaltmasıdır. Bu şahsa telefon rehberimde kayıtlı olduğundan toplu mesaj gönderdiğim için dini bayramlarda mesaj göndermiş olabilirim. Dilaver Azim ile Jandarma Çay bahçesinde 9-10 sene kadar önce tesadüfen karşılaştığımızı ve tanıştığımızı hatırlıyorum.

Bu karşılaşma sırasında Azim'in yanında asker kişiler olduğunu hatırlıyorum ancak kimler olduğunu hatırlamıyorum. Daha sonra aynı şahıs benim ofisime bir arkadaşımla beraber gelmişti. Bu arkadaşımın da kim olduğunu hatırlamıyorum. Sadece çay içip ayrıldılar.

15 TEMMUZ GİRİŞİMİNİ IŞİD SALDIRISI SANDIM

15-16 Temmuz Ä°stanbul'da o tarihte görevli bulunduÄŸum 1. Ordu Askeri Savcılığından mesai bittikten sonra koruma aracımla Fenerbahçe Orduevi lojmanlarına geldim.Televizyonu açtığımda BoÄŸaz köprüsünün kapatıldığı söyleniyordu. IŞİD terör örgütünün BoÄŸaz köprüsüne yönelik bir bombalı saldırısını önlemeye yönelik bir tedbir ve operasyon olduÄŸunu düşündüm. Arkasından bir anda orduevi lojmanlarının giriÅŸ ve çıkışlarını zırhlı araçlarla kapattılar. Sıkıyönetimden bahsedilmeye baÅŸlandı.

BAŞINDA KÖSE'NİN OLDUĞU KONUŞULUYORDU

Bu yapıyla ilgili somut bir bilgim bulunmamaktadır. Sadece kamuoyunda basın yayın organları vasıtasıyla edindiğim bilgiler ve dilden dile dolaşan söylentilerdir. FETÖ'nün askeri yargı içerisinde yapılandığı yeni atanan askeri hakimlerin bu yapının kontrolünde olduğu bu işin başında da Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse'nin olduğu, askeri yargı içerisinde bu yapının etkinliğini bu şahsın yönettiği söyleniyordu. Köse'nin bu iddialarla ilgili tahkikat geçirdiği ve sonucunda kamuoyundaki iddia ve söylentileri doğrulayacak mahiyette bulunamadığının söylendiğini duymuştum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.