Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, İran enerji pazarında yer almak istiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni dönemde özel önem verdikleri İran’ın teknolojik olarak eskiyen petrol rafinerilerinin yenilenmesinde görev almak istediklerini söyledi



Uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Ä°ran’la ticari iliÅŸkileri geliÅŸtirmeye odaklanan Türkiye, bu ülkeye 5 ticaret müşaviri gönderiyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni dönemde Ä°ran’a özel önem vereceklerini söyledi. Zeybekci, Ä°ran’a 5 ticaret müşaviri gönderip 5 de yerel elemanla ülkeye konuÅŸlanacaklarını belirtti. Zeybekci, Ä°ran’ın petrol rafinerilerinin teknolojik olarak eskidiÄŸini ve bunların yenilenmesinde de görev almak istediklerini ifade etti.
 
‘YENÄ° FÄ°NANSMAN MODELLERÄ° YOLDA’
 
Zeybekci, görevine yeniden gelmesi nedeniyle önceki gün kendisini ziyaret eden Türk Müteahhitler BirliÄŸi heyeti ile görüştü. Edinilen bilgilere göre, müteahhitler, Bakan Zeybekci’ye özellikle, Rusya, Irak ve Libya ile iliÅŸkilerin durumunu sordu. Bu ülkelere dönük bir geliÅŸme olmadığını kaydeden Zeybekci ise özellikle Ä°ran’a yoÄŸunlaşılacağını kaydetti. Zeybekci, yeni dönemde Ä°ran ve Rusya’nın Karma Ekonomik Komisyon (KEK) eÅŸbaÅŸkanlığının kendisinde olacağına dikkat çekti. Zeybekci, Eximbank’ın da yeni finansman modelleri ile devreye sokulacağının altını çizerek bankanın bir sigorta ÅŸirketi gibi destek olacağını bildirdi.
 
'Ä°NÅžAAT DIÅžINDA DA Ä°Åž YAPALIM'
 
Görüşmeler sırasında CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın yeni ziyaret ettiÄŸi Afrika pazarı da gündeme geldi. Müteahhitler, bu ülkelerde sadece müteahhit olarak görünmek istemediklerini, diÄŸer alanlara da girmek istediklerini ifade etti. Müteahhitler, o ülkelerde, turizm, enerji ve tarım gibi alanlardaki potansiyele de dikkat çekerek “Ä°nÅŸaat dışında da iÅŸ yapalım” dediler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.