Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan Yıldırım'ın adaylığına ilk değerlendirme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel Başkanı adayı olmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, kongrenin yapılacağı pazar gecesi yeni başbakanı görevlendirip hemen kabine oluşturma sürecinin başlamasına imkân vereceğini söyledi.



ATV ve A Haber ortak yayınında gençlerle buluÅŸan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, UlaÅŸtırma Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti Genel BaÅŸkanı adayı olmasıyla ilgili soruları yanıtladı. ErdoÄŸan, hem Yıldırım'ın adaylığı hem de yeni hükümetin kurulması süreci üzerine ÅŸunları söyledi:

"Kurucu genel baÅŸkanı olduÄŸum partinin ÅŸu anda yeni bire kongre süreci söz konusu. Bu süreç olaÄŸanüstü bir süreç. Bu kongreye gidiÅŸ kararını zaten Sayın Genel BaÅŸkan almış bulunuyor. Temayül yoklamaları yapıldı. Tüm delegelerle yapılan bir ÅŸey deÄŸil, yetkili kurulların düşüncelerini yansıttığı bir süreçtir bu. ArkadaÅŸlar bunu bitirdi ve neticesini açıkladı. Temayül tek adayla gitme istikametinde. Yüzde 81-82 oranında bütünleÅŸmeyi gösteriyor. Kongre ile genel kurul ve tüm delegeler adayla ilgili kararını verecektir. Pazar akÅŸamı da gerek partimizin diyeceÄŸim ki kurucu genel baÅŸkanı olduÄŸum için diyorum, genel baÅŸkan ve baÅŸbakan kim olacak, öyle zannediyorum ki BaÅŸbakanımız Ahmet Bey istifayı verecektir. Ben de geciktirmeyi düşünmüyorum. O gece hemen yeni baÅŸbakanı görevlendirip süratle kabinesini oluÅŸturma imkânını verelim istiyorum. Bakanlar Kurulumuz, Dünya Ä°nsani Zirvesi var. Görevlendirmeyi yapıp ben gece Ä°stanbul’a gidip Zirve’yi yöneteceÄŸim. Program 1-2 gün süryor. Sonra Ankara’ya dönüp önümüze gelecek kabineyi inÅŸallah görüp onaylayacağız."

Adaylığının açıklanmasından sonra Diyarbakır'a giden Binali Yıldırım, 28 Mayıs'ta yine Diyarbakır'da olacağını söylemiÅŸ, bu kez kenti CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ile ziyaret edeceklerini belirtmiÅŸti. ErdoÄŸan da 28 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır Havalimanı’ndaki açılış töreni için Diyarbakır’da olacağını söyledi.

"Operasyonlar hızlanacak"

PKK ile mücadeleye de değinen Erdoğan, yeni hükümetle birlikte operasyonların hızlandırılacağını ve yıkılan yerlerin yerine, başta konutlar olmak üzere TOKİ iş birliğiyle yenilerinin yapılacağını ifade etti.

"Evlerini terk edenlere çağrım var: Evlerini tamir etmesinler. Bu yapıları biz yıkalım ve yeniden inşa edelim. Kentsel dönüşümü buralarda uygulayalım. Ondan sonra yeni evlerine gelsinler."

"Bu işten kaçış yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki oylamasıyla ilgili ise, "Bir taraftan diyorlar ki 'hodri meydan'. 'Hodri meydan' diyorsanız o zaman açın önünü, gitsin yargıya, hepsi yargılansın. Burada kaçmanın bir anlamı var mı, yok. Çünkü bugün yargılanmasan yarın zaten yargılanacaksın. Ne zaman? Milletvekilliği bittiği anda gene yargılanacak. Bu işten kaçış yok, şimdi yargılan, hiç olmazsa Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nin başına dert olmayın" dedi.

"Efendim neymiş, tarafsızmış. Böyle bir şey mümkün mü?"

Erdoğan'ın partili cumhurbaşkanlığı tartışmalarıyla ilgili açıklamaları ise şöyle:

"CumhurbaÅŸkanlığı seçimi öncesi gelin partili baÅŸkanlık sistemi yapalım dedim, o da iÅŸlerine gelmedi. Salt bir baÅŸkanlık sistemi sizi partinizden koparıyor. Siz belli bir yerden sonra gücü kaybediyorsunuz. Kurucusu olduÄŸunuz bir partinin mensupları sizden kopuk yaÅŸayabilir mi? Bu ÅŸuna benziyor; annenin evladından koparılması gibi. Koparılabilir mi ya. Efendim neymiÅŸ, tarafsızmış. Böyle bir ÅŸey mümkün mü? Yasal olarak tarafsız olabilirsiniz. Sayın Obama partisinden ayrı mı? Aynı ÅŸekilde Latin Amerika’da, Rusya’da baÅŸkanlar partisinin başında. Öyleyse bu niye rahatsız ediyor birilerini? Dünyanın ortak kanaati budur."

"Koşu, basketbol, futbol ve ağırlık çalışması yapıyorum"

ErdoÄŸan, özel hayatıyla ilgili bazı soruları da yanıtladı. Hem açık havada hem kapalı salonda spor yaptığını anlatan CumhurbaÅŸkanı, bunlar arasında koÅŸu, basketbol, futbol ve ağırlık çalışmaları olduÄŸunu söyledi. "Bunları yanımdaki arkadaÅŸlarımla yapıyorum" diye ekledi. ErdoÄŸan boyunun 1,85, kilosunun da 95 olduÄŸunu aktardı. 

Kaynak: ATV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.