Sosyal Medya

Güncel

Kabinede kilit deÄŸiÅŸiklik yolda

AK Parti'nin 22 Mayıs'taki olağanüstü kongresi öncesi milletvekili ve delegelere 'kimi genel başkan görmek istersiniz?' diye sorulmayacak.



AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak ikinci oIaÄŸanüstü kongresiyle ilgili duyuru, partinin internet sitesine konuldu. Buna göre kongrede genel baÅŸkan seçiminin yanı sıra en kritik organlardan olan MKYK da yenilenecek. Ancak AK Parti’nin 22 Mayıs’taki olaÄŸanüstü kongresi öncesinde bu kez anket yapılarak milletvekili ve delegelere, “Kimi genel baÅŸkan görmek istersiniz?” diye sorulmayacak.
 
CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan ile BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun önceki gün gerçekleÅŸen görüşmesiyle baÅŸlayan süreç, bir ay içerisinde, ‘olaÄŸanüstü kongre, baÅŸbakan deÄŸiÅŸimi, kabine revizyonu, hükümet programı görüşmesi, güvenoylaması ve iktidar partisinin yönetim kademelerinde kilit deÄŸiÅŸiklikler’ gibi önemli ve kapsamlı deÄŸiÅŸimleri beraberinde getirecek.
 
KONGRE YARIÅžI OLMAYACAK
 
Ä°lk adım, AK Parti’nin olaÄŸanüstü kongresini toplamasıyla atılacak. Partinin daha önce, milletvekilleri, il baÅŸkanları ve MKYK üyeleri arasında yaptırdığı ‘Kimi genel baÅŸkan görmek istersiniz?’ anketi de bu kez yapılmayacak. Adaylığını açıklayacak isim, CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan’ın onay verdiÄŸi isim olacak.
 
Bunun dışında baÅŸka bir aday çıkmayacak ve kongrede yarış olmayacak. ErdoÄŸan’ın “Kongre uzatılmadan 15 gün içinde toplansın” talimatının ardından, 28 Mayıs olarak taslak yapılan takvim öne çekildi. Kongrenin ilan süresi kısaltıldı ve tarih olarak 22 Mayıs netleÅŸtirildi. Genel BaÅŸkan’ın seçileceÄŸi kongrede MKYK ve disiplin kurulu seçimi de yapılacak.DavutoÄŸlu vetosu kalkacakKongre sonrası devir - teslim iÅŸleminin ardından ikinci aÅŸama, Bakanlar Kurulu, parti yönetimi ve grup yönetimindeki deÄŸiÅŸiklikler olacak.
 
DavutoÄŸlu’nun, ErdoÄŸan’la görüşerek oluÅŸturulan ‘denge yönetiminde’ önemli deÄŸiÅŸiklik olması bekleniyor. DavutoÄŸlu’nun, bir önceki kongrede kendisi aleyhine imza toplayan bazı isimlere yönelik vetosu kalkacağı için yönetimin yarısının deÄŸiÅŸeceÄŸi belirtiliyor.
 
Bu durumda, kabine dışında kalan, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a yakın isimlerin, yeniden kabinede görev alması söz konusu olacak. Bu nedenle hem genel baÅŸkan yardımcılıklarında hem de parti grup yönetiminde deÄŸiÅŸiklik yapılacak. (Hürriyet)
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.