Sosyal Medya

Güncel

Fransa'dan PKK açıklaması

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Fransa'nın PKK karşısındaki tutumu net ve sabit olduğunu belirterek, 'PKK, Avrupa Birliği'nin hazırladığı terör örgütleri listesinde bulunan bir gruptur' dedi.



AA'nın haberine göre: Fransa DışiÅŸleri Bakanlığı, PKK'nın 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılmasına karşı olduÄŸunu açıkladı.

Bakanlık, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) PKK'nın 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılması konusundaki girişime ilişkin AA muhabirinin sorusuna yazılı yanıt gönderdi.

Bakanlıktan gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fransa'nın PKK karşısındaki tutumu net ve sabittir. PKK, Avrupa Birliği'nin hazırladığı terör örgütleri listesinde bulunan bir gruptur. Örgütün listeye girmesini sağlayan nedenler tamamen geçerliliğini sürdürmektedir."

Bakanlığın açıklamasında ayrıca PKK'nın 22 Temmuz 2015'ten bu yana gerçekleştirdiği silahlı saldırılar kınandı.

AP Sol Grubu üyesi Marie-Christine Vergiat ve AP Sosyalist grubu üyesi Ana Gomes'in, PKK'nın AB'nin 'terör örgütü listesi'nden çıkarılması için başlattığı imza kampanyasına 100 parlamenter destek vermişti.

PKK, 2002 yılında diÄŸer adları olan KADEK ve Kongra-Gel ile birlikte AB'nin “Terör Örgütleri ve KuruluÅŸları Listesi”ne alınmış, 28 Haziran 2007'de ise bazı silahlı eylemleri PKK adına üstlenen TAK da aynı listeye dahil edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.