Sosyal Medya

Güncel

PKK, 32 camide ezanı susturdu

PKK’nın saldırıları nedeniyle Doğu'da birçok cami ve mescitte ibadet yapılamıyor. 32 camide ezanlar sustu.



Kadınları, çocukları katleden, okul, yurt, dershane, Kur'an kursu, hastane bombalayan, cami yakan insanlık düşmanı PKK, vatandaÅŸların ibadet özgürlüğünü de engelliyor. Terör olaylarından dolayı, GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde üçü tarihi olmak üzere 32 cami ile 13 mescit kapandı. Camilerin kapalı olduÄŸu ilçelerin başında Sur, Nusaybin ve Dargeçit yer alıyor.

DÄ°YANET RAPOR HAZIRLADI

Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı terör sebebiyle ÅŸu anda ibadet yapılamayan camilerle ilgili kapsamlı bir rapor hazırlandı.Rapora göre, bölgede iki ilde 32 cami ile 13 mescitte ibadet yapılamıyor. GüneydoÄŸu Anadolu'da ise 9 ilden 7'sinde kapalı cami yok. Diyarbakır'ın Sur Ä°lçesi'nde 22 cami kapalı. Kapalı camiler arasında 3 caminin ise tarihi olduÄŸu kayıtlara geçti. Anadolu'nun en eski camilerinden Ulu Camii, kentin ilk Osmanlı eseri olan Fatih PaÅŸa (KurÅŸunlu) Camii, Osmanlı döneminde Diyarbakır Valilerinin ikincisi olan Hüsrev PaÅŸa tarafından yaptırılan Hüsrev PaÅŸa Camii, Akkoyunlu eseri olan ve minaresi 15. Yüzyıldan kalma taÅŸla örtülen Nebi Camii, Diyarbakır'da mezar yerleri kesin olarak bilinen 30 sahabenin 27'sinin kabrinin bulunduÄŸu Hz. Süleyman Camii kapalı olan camiler arasında bulunuyor.

TERÖR MARDİN'DE 10 CAMİYİ VURDU

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 6 ve Dargeçit İlçesi'nde 4 cami kapalı. Öte yandan Doğu Anadolu'da 14 ilde kapalı cami olmadığı rapora yansıdı.

Kaynak : YeniÅŸafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.